Naglić: Ivanov i Kraljević su sigurni, a za Špralju ćemo još vidjeti

Slika korisnika valentinam
Košarkaši Zadra počeli pripreme za iduću sezonu
Autor: 
Nedostajat će nam Kovačević koji je odličan šuter i trebamo za njega naći pravu zamjenu. U igri su neki iznozemni igrači, ali nije sigurno da ćemo dovoditi strance - kazao je trener Zadra Aramis Naglić
Marin GOSPIĆ
U prvom dijelu radit će se na kondiciji

Malo kasnije nego ostali, košarkaši Zadra  i službeno su počeli pripreme za iduću sezonu u kojoj će ponovno nastupati na dva ligaška fronta (ABA liga, A-1 liga) te, dakako, i u Kupu Krešimira Ćosića, a kako to biva već niz godina, proći će još jedna sezona u kojoj se na Višnjiku neće igrati niti jedno europsko natjecanje. Od prije se znalo da će glavni trener ostati Aramis Naglić, koji će s pomoćnicima Samirom Žužom i Frankom Sterleom, pokušati na što bolji način tehnički i taktički pripremiti momčad na velike izazove koje će Zadrane očekivati u novoj sezoni. Na mjestu kondicijskog trenera ostao je Jurica Šango, no kako je on trenutačno s hrvatskom reprezentacijom, za fizičku spremu će se, do povratka Šanga, brinuti Boris Kovačević.

- Eto, napokon smo i mi krenuli. U prvom dijelu najviše ćemo raditi na kondiciji jer smo u malom zaostatku. Stoga moramo ići jako na svakom treningu. Radit ćemo dvaput dnevno i nadamo se brzo nadoknaditi propušteno - kazao je Naglić.

Kad je riječ o igračkom kadru, u odnosu na završetak prošle sezone više nema dva najbolja strijelca, Ivana Marinkovića i Borisa Baraća te startnog beka šutera Maja Kovačevića, startno krilo Ivana Ramljaka potom Lovre Mazalina i Ivana Vraneša, kao ni Aleksandra Yaneva. S druge strane, i dalje će za Naglićevu momčad nastupati Jakov Vladović, Lovre Bašić, Toni Jelenković, Mislav Brzoja, Kristijan Krajina, Marko Jurica i mladi Luka Tomas. Što se tiče dolazaka, za sada je potvrđeno da će ponovno dres Zadra odjenuti povratnici Ive Ivanov i Filip Kraljević, a uskoro bi trebao biti definiran i status Šime Špralje.

- Ivanov i Kraljević su sigurni, a za Špralju ćemo još vidjeti. Na probi će idućih sedam dana biti Domagoj Vuković i Dino Cinac te nekoliko mladih igrača. Njima se možda još netko pridruži.

Iduća dva tjedna trenirat će se u Zadru, nakon čega kreću i prvi pripremni izazovi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)