Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Rok Stipčević potpisao za Krku iz Novog Mesta

16.08.2020. 08:15


Rok Stipčević se odlučio vratiti na abaligaške parkete, no nažalost mnogih navijača Zadra nije odabrao svoj matični klub već je potpisao za Krku iz Novog Mesta. Ova vijest još uvijek nije dobila službenu potvrdu od strane slovenskog prvoligaša, no kako navodi košarkaški portal sportando.basketball kao i mnogi drugi hrvatski mediji 34-godišnji zadarski organizator igre je potpisao jednogodišnji ugovor za momčad koju s klupe predvodi hrvatski trener Vladimir Anzulović. Tako će naredne sezone Stipčević nakon što je šest i pol godina igrao u Zadru i jednu sezonu na posudbi u Borik-Puntamici (od 2004. do 2010.), pa u Ciboni, Vareseu, Milanu, Pesaru, Tofasu, Romi, Sassariju, Rytasu i posljednje sezone u Fortitudo Bologni braniti boje Zadrovog izravnog konkurenta u borbi za ostanak u ABA ligi. U Novom Mestu će osim trenera Anzulovića koji je porijeklom iz Novigrada, uživati i u društvu Zadranina Jure Škifića koji je u Krku stigao također u ovom prijelaznom roku. Stipčević je dosad u kartjeri upisao čak 143 nastupa u regionalnoj ligi, a 2009. godine je odnio titulu najboljeg asistenta ABA lige.
 


Beljan, Pavin i Zagoršak na reprezentativnim okupljanjima


Danas se nakon izvjesnog vremena okupljaju košarkaški reprezentativci i to kadeti i kadetkinje u Velikoj kraj Požege, a 17. kolovoza okupljaju se juniori u Gospiću.
U muškoj U-16 reprezenatciji dvoje je Zadrana, David Pavin (KK Sonik Puntamika) te Jurica Zagoršak (KK Zadar). U muškoj U-18 je igrač Ante Beljan (KK Zadar), a u stručnom stožeru jedan od trenera je i Stipe Kuliš (KK Sonik Puntamika). (sport023.hr)
 




Ivan Batur prešao u Goricu


Ivan Batur nastavlja svoju košarkašku karijeru u Gorici. Ovaj 203 centimetra visoki krilni igrač iz Pridrage pokraj Zadra, košarkaški je odrastao u Zadru, a nakon toga put ga je vodio preko Zagreba, slovenske Rogaške, Zaboka i Škrljeva sve do Gorice gdje je nominalno postao šesto ovosezonsko pojačanje uz Matu Kalajžića, Marka Bakovića, Krešu Ljubičića, Maja Kovačevića i Emila Savića. (basketball.hr)