Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Preminuo od posljedica konzumiranja kokaina

16.08.2021. 07:51


Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za kazneno djelo Omogućavanje trošenja droga.
Sumnja se da je 30-godišnjak, u petak, 13. kolovoza oko 11 sati, prema unaprijed stvorenom dogovoru, došao u kuću koju koristi 29-godišnjak na području gradskog predjela Arbanasi, gdje su, iako svjesni posljedica koje izaziva, zajedno konzumirali drogu kokain, uslijed čega je 30-godišnjak preminuo. O događaju je izvješteno nadležni državni odvjetnik.
Policijski službenici su na mjestu događaja izvršili očevid kojom prilikom je pronađeno oko 1,7 grama droge kokain. Na Odjelu patologije Opće bolnice u Zadru provedena je obdukcija. Na tijelu 30-godišnjaka nisu pronađeni tragovi koji upućuju na nasilnu smrt. Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, izuzet je biološki materijal za potrebe daljnjih vještačenja.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 29-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.