Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Iz Druge lige među bilijarske prvoligaše

Autor: Čedo Fabulić

15.09.2008. 22:00
Iz Druge lige među bilijarske prvoligaše

Foto: Čedomir FABULIĆ



Pojedinačna prvenstva Hrvatske u bilijaru u sve tri discipline igraju se na način da svi igrači imaju kvalifikacijske turnire gdje skupljaju bodove za završnicu PH. Ove godine u natjecanje je bilo uključeno preko 200 igrača, a među njima bio je i član zadarskog BK 11 Zoran Troskot, koji je do sada ostvario vrlo vrijedne rezultate u disciplini osmica.
– Na prvom kvalifikacijskom turniru u Splitu igrao sam dobro i prošao sam dalje na prvi Masters u Zagrebu, međutim, tamo sam izgubio od suparnika tijesno s 9:8. Sada sam bio na drugom kvalifikacijskom turniru u Splitu, ali, nažalost, nisam uspio proći među osam, jer sam ispao praktički u zadnjoj seriji, na zadnjoj kugli od Splićanina Pranića. No, za tjedan dana imam još jednu šansu na drugom kvalifikacijskom turniru. Ipak zadovoljan sam jer su ti Master turniri u biti Prva liga, a mi kao klub dobili smo određeni broj bodova i samim tim smo klub koji igra Prvu ligu, jer se ja nalazim na listi prvoligaša. Prošle godine igrao sam Prvu ligu gdje sam osvojio dva treća mjesta, a u Drugoj ligi sam završio na petom mjestu. Sad pokušavam igrati Prvu ligu, a ambicije su, eto, da upadam u te turnire što više, možda sljedeće godine ambicije budu veće – kaže Troskot. 
O njegovu uspjehu tajnik BK 11 Čedomir Ćiro Perinčić kaže:
– S obzirom da smo prošle godine imali Vukičevića koji je ravnopravno mogao igrati s prvoligaškim igračima, sad imamo i Troskota. Uz Cetinjanina, novog mladog igrača Parentu i mene, mislim da imamo ekipu koja se može zaista vrlo dobro prezentirati u biljarskom sportu u Hrvatskoj. Ako uspijemo pronaći sponzorska sredstva, možda sljedeće godine budemo igrali Prvu ligu. Što se tiče Troskota i njegova rezultata između 250 igrača dovoljno govori o kvaliteti koju ima i to je izvanredan uspjeh.