Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Previše pogrešaka za pobjedu nad Uralom

Autor: Viktor Bogut

15.09.2008. 22:00
Previše pogrešaka za pobjedu nad Uralom


Košarkaši Borik-Puntamike su protiv ruskog Ural Greate pružili solidnu partiju. Sa solidnih -12 može se reći da su pružili dobar otpor, pogotovo u fazi obrane, gdje su ostavili Ruse na samo 60 poena. S druge strane “štekalo” je u napadu, a imali su Puntamičani i mnogo izgubljenih lopti.
– Zadovoljan sam samom igrom u obrani. Ipak smo uspjeli ostaviti Ural na samo 60 koševa. Koliko sam vidio, svima ostalima su oni zabili više. No, imali smo previše pogrešaka u napadu, a 20 izgubljenih lopti je definitivno previše i na tom segmentu ćemo morati dodatno raditi. Osim toga nas i šut nije išao, što je na neki način normalno za ovo razdoblje priprema. Osim toga prvi put smo ušli u Jazine, tako da se nismo priviknuli na dvoranu.
Kako ste zadovoljni dosadašnjim dijelom priprema?
– U globalu sam zadovoljan. Malo nas je poremetilo što dva tjedna nismo mogli ući u teretanu, ali sve manje-više radimo po planu. Najveći problem nam i dalje predstavlja činjenica da nam 7-8 igrača radi tkz. glavni posao pa s većinom treniramo samo jedan put dnevno. Sigurno je i to razlog zašto smo imali toliko izgubljenih lopti u subotu. Jednostavno nam nedostaje treninga.
Iduće utakmice?
– Ovaj vikend ćemo nastupiti na turniru u Trogiru. Igrat ćemo protiv Kaštela, Trogira i Šibenika. Trogir i Šibenik su također prvoligaši pa ćemo vidjeti kako u ovom trenutku stojimo s momčadima koje su u istom rangu s nama.
U subotu protiv ruskog Ural Greata u momčadi se našao i Ante Đugum. Znači li to da je on Borikov igrač?
– Ugovor još nije potpisan, ali usmeni dogovor smo postigli i sada samo čekamo da se obave formalnosti.
S Đugumom ćete dobiti visokog igrača koji vam je nedostajao?
– Sigurno. S odlaskom Ivana Čulara, koji je prošle sezone bio statistički naš najbolji igrač, stvorila se praznina u reketu. Iako je Đugum još relativno neiskusan igrač, s njim ćemo dobiti dodatnu sigurnost u reketu – objasnio je Bujan.