Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Druženje u čast “Dobrog pastira”

Autor: Tomislav Jerak

15.09.2009. 22:00
Druženje u čast “Dobrog pastira”

Foto: Tomislav JERAK



U ponedjeljak se u Smilčiću održala prva smotra folklora, na kojoj su nastupili KUD-ovi iz Zemunika, Škabrnje, Galovca i Nadina. U povodu obilježavanja prve godišnjice službenog priznanja zajednice za duhovna zvanja “Dobri pastir”, don Boris Perić odlučio je na blagdan Uzvišenja Svetog križa mještanima Smilčića te članovima Dobrog pastira prirediti zabavu uz druženje, hranu te nastup KUD-ova.
– Iako zajednica djeluje već sedmu godinu, tek prije godinu dana, na današnji dan, zadarski je nadbiskup mons. Ivan Prenđa pismenim dekretom službeno priznao zajednicu te je zadarska nadbiskupija dala zajednici na korištenje kuću u kojoj se upravo i nalazimo. U Dobrom pastiru rade trenutačno tri sestre, Marija Burčul iz Galovca, Ivana Viduka iz Pridrage te Irena Bajić iz Vojnića pored Sinja, koje svakodnevno pridonose djelovanju zajednice svojim radom, duhovnim vježbama te molitvom za duhovna zvanja. Danas su slavlje uveličala četiri kulturno-umjetnička društva u kojima sam ja bio, a u nekima sam još župnik. To su KUD “Nadin”, KUD “Sv. Kata” iz Zemunika, KUD “Sv. Mihovil” iz Galovca i KUD “Škabrnja”. Također se odazvao i gradonačelnik Benkovca Željko Katuša, koji je svojom pojavom doprinio prvoj obljetnici službenog postojanja ove zajednice, govori don Boris Perić.
Nakon nastupa KUD-ova i prilike da se još jednom podsjetimo starih običaja i nošnji naših predaka, druženje se nastavilo uz bogatu zakusku.