Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dva poraza od domaćina za drugo mjesto

Autor: Šime Ćurko

15.09.2009. 22:00
Dva poraza od domaćina za drugo mjesto


Turnir u Sondriju je 18. međunarodni turnir na kojem je nastupio Odbojkaški klub Arbanasi. U Sondriju su bile mlađe kadetkinje (1995./’96.), a nastup “crveno-crnih” u Italiji u drugi je plan bacila vijest o smrti majke Karla Lisice, trenera i osnivača kluba. Tako je praktički pred polazak na put došlo do promjene u vodstvu ekipe koju je preuzeo Frane Vidov, inače trener mlađih selekcija u Donatu, a Vidovu je pomagala Andrea Sorić. Mlađe kadetkinje Arbanasa bile su jedine inozemne predstavnice u svom dijelu turnira, dok je Dubrovnik nastupio u konkurenciji juniorki.
Arbanasi su prvu utakmicu odigrali protiv domaće momčadi PGS Auxilium te nakon velike borbe izgubili 1:2. Uslijedile su pobjede protiv Pentacoma (2:1) te Aressea (2:1). Tako su se Zadranke plasirale u finale, a tamo ih je ponovno čekala neugodna ekipa domaćina. Kod rezultata 1:1 u setovima te vodstvu od šest poena razlike Arbanasi su očito počeli prerano slaviti. To su iskoristile borbene igračice Sondrija i uz podršku publike pobijedile u neizvjesnoj završnici.
– Bez obzira na poraz u finalu koji smo mogli izbjeći, zadovoljni smo prezentacijom i pristupom igračica, posebice kad uzmemo u obzir da još nije počela natjecateljska sezona te da većina djevojaka tek hvata pravu formu. Također, nastupili smo bez glavnog trenera te nekoliko bitnih igračica za našu ekipu – kaže Frane Vidov.
Uz razgledavanje Alpa, igranje golfa, posjet glazbenim manifestacijama te razgladavanju Milana, veliko priznanje za Arbanase svakako je proglašenje Enee Mujagić najboljom igračicom turnira.
– Enea je već nekoliko puta proglašena najboljom igračicom na nekoliko jakih turnira, a razlog tome je uz njenu darovitost, svakako i pomoć sjajne generacije koja je završila na trećem mjestu lige te osvojila gradsko, županijsko prvenstvo osnovnih škola u odbojci te na kraju bile druge u Dalmaciji. Riječ je o pravim nasljednicama kadetske ekipe koja je osvojila kadetsku ligu – ističe Lisica dodajući da su Arbanasi prihvatili poziv rumunjske Oradee za nastup na turniru krajem listopada te nizozemskog Apeldoorna krajem prosinca.
– Na tim turnirima nastojat ćemo osigurati pozivnicu i nekim našim prijateljskim klubovima, u prvom redu Donatu, Dubrovniku i Pazinu, kako bismo hrvatsku odbojku prezentirali u što boljem izdanju. Uspjeli nam je to i na turniru u Sondriju gdje je na našu inicijativu pozvan Dubrovnik – naglašava Lisica.


Ekipa


ARBANASI: Enea Mujagić, Matea Bajlo, Lukrecija Kelava, Katarina Kalmeta, Matea Grdović, Martina Nekić, Karla Savić, Marija Klanac, Dinea Petković, Luciana Vučetić, Lori Nikpalj, Jelena Vukić. Treneri: Frane Vidov i Andrea Sorić.