Obali ili ulici vratiti Titovo ime

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
riva
Zvonko KUCELIN
Društvo će tražiti ili jednu ulicu po Titovom imenu ili rivu

Na jučer održanoj redovnoj skupštini Društva "Josip Broz Tito" - Zadar donesen je zaključak kako će ovo društvo, izraslo iz Udruge antifašističkih boraca i antifašista Zadarske županije, od Grada Zadra zatražiti vraćanje imena Josipa Broza u naziv jedne od ulica u Zadru.

Ovaj će zahtjev, izvijestio je tajnik Društva "Josip Broz Tito" Šime Smolić, sljedećeg tjedna uputiti gradonačelniku Zvonimiru Vrančiću.

- Tražimo da se pokrene postupak vraćanja imena Josipa Broza Tita, ako već ne može cijeloj nekadašnjoj Obali maršala Tita, a onda barem dijelu te obale koja danas nosi naziv Obala kralja Petra Krešimira IV., ili da se jedna ulica u gradu Zadru nazove po Josipu Brozu. U mnogo gradova u dvadesetak država svijeta postoje ulice koje nose Titovo ime, a ne bi bilo suprotno željama naših građana da takva ulica postoji i u Zadru, jer građani znaju da je Zadar bio dvadesetak godina pod Italijom i znaju da nije bilo antifašista da ne bi bilo ni Zadra u Hrvatskoj, obrazložio je Smolić.

Predsjednik Društva Bare Juraga napomenuo je kako će tražiti i vraćanje antifašističkih naziva drugih ulica.

- Prije svega tražimo da se vrati naziv Ulice 31. listopda 1944. kada je Zadar oslobođen i Ulice Zadarskog partizanskog odreda koji je prvi ušao u Zadar, kazao je Juraga napominjući kako Društvo "Josip Broz Tito" nije do sada dobilo nikakvu financijsku pomoć od zadarskih vlasti.

- Od prošle godine, kada smo formirani, tražili smo financijsku potporu od Grada Zadra i Zadarske županije, ali ostali su gluhi, dodao je Juraga.

Na skupštini koja je bila izvještajne prirode, kazao je tajnik Smolić, podnesen je izvještaj o radu Društva.

- Od osnivanja prošle godine broj članova Društva povećao se za 100 posto; u trenutku osnivanja imali smo 53 člana, a danas imamo 116, istaknuo je.

Na skupštini su izabrani i delegati koji će zadarsko društvo "Josip Broz Tito predstavljati na izbornoj skupštini Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske koja će se u listopadu održati u Zagrebu, a riječ je o predsjedniku Društva Bari Juragi i Željku Troskotu.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika sime raljevic
Ako vam odobru(ko zna sto bradonja misli) onda bi bilo lipo da napisete kako triba, kako Tita cili svit pozna. ULICA CRVENOG KRALJA---J.B. TITA ! A da se je vlada kao APSALUTISTA to svi znate. Nemojte ni zaboravit da je taj avanturista zivio citav svoj zivot na DUG.Pred samu propast Jugociganije govorilo se je:da se iskopa za 2(dv(a)-ije) (futa)noge duboko i proda sve, nemoze se podmiriti zaduzenje. Sime---BOYERO!