Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Portorožani najbrži rotarijanci

Autor: Katarina Belić

15.09.2009. 22:00
Portorožani najbrži rotarijanci


Dodjelom nagrada u Miramare lounge baru marine Preko zaključena je 12. Međunarodna Rotary regata koja je trajala od 9 do 12. rujna. Nakon prvog dana natjecanja regate, najuspješnijima su se pokazali jedriličari Rotary kluba Portorož, drugo mjesto osvojila je ekipa Rotary kluba Split plus, dok je na trećem mjestu bila ekipa Rotary kluba Zadar 1.
Nakon drugog, završnog dana natjecanja, jedriličari Rotary kluba Portorož zadržali su vodstvo i tako postali najuspješnija Rotary klub jedriličarska posada, drugo mjesto je osvojio Rotary klub Ljubljana Carniola, a treće mjesto pripalo je Rotary klubu Split plus. Dvanaesta po redu Međunarodna Rotary regata u organizaciji Rotary Cluba Zadar startala je iz marine Preko na otoku Ugljanu, a snage je odmjerilo stotinjak jedriličara iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Regata je imala svoj humani karakter, već uvriježeno za sve akcije Rotary klubova. Prikupljenim sredstvima, naime, unaprijedit će se djelovanje kulturno-umjetničkih društava u Preku i Velom Ratu.
– Rotary regata svojim sudionicima predstavlja ljepote zadarskog arhipelaga čiji je sastavni dio i marina Preko. Prošlogodišnji pozitivni dojmovi naših inozemnih gostiju najbolja su potvrda ispravnosti odluke o organiziranju regate te se nadam da će se naša uspješna suradnja nastaviti i dalje, istaknuo je predstavnik organizatora Svetko Perković.
– Povratak ove međunarodne regate u marinu Preko dokaz je da smo uspjeli stvoriti marinu u kojoj se gosti osjećaju ugodno i opušteno i kojoj se rado vraćaju, a zemljopisna pozicija omogućuje nam održavanje jedriličarskih natjecanja tijekom gotovo cijele godine. S obzirom da je marina Preko i do sada bila pokretač brojnih akcija u cilju oživljavanja kulturnog i društvenog života otoka, pomoć pri organizaciji regate prirodni je slijed dosadašnjih aktivnosti, naglasio je Alan Smojver, voditelj marine Preko.