Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Iz Preka krenula Rotary regata

15.09.2010. 22:00
Iz Preka krenula Rotary regata


Jedriličarsko natjecanje počelo je u četvrtak ujutro startom ispred Preka. U Marini Preko boravili smo dvije noći gdje smo imali vremena za druženje uz dobru spizu u obližnjem restoranu, a nakon starta u četvrtak ujutro krećemo prema Salima gdje ćemo boraviti jednu večer. U petak slijedi povratak u Preko gdje će biti proglašeni pobjednici i završetak regate, kazao je Perković
U organizaciji Rotary cluba Zadar od jutros se u zadarskom arhipelagu održava se 13. jedriličarska Rotary regata na kojoj sudjeluju članovi Rotary klubova iz Slovenije i Hrvatske.
Svetko Perković iz Rotary cluba Zadar kazao je da treću godinu zaredom start regate kreće iz Marine Preko, koja je izvrstan domaćin, ali i sponzor natjecanja.
– Jedriličarsko natjecanje počelo je u četvrtak ujutro startom ispred Preka. U Marini Preko boravili smo dvije noći gdje smo imali vremena za druženje uz dobru spizu u obližnjem restoranu, a nakon starta u četvrtak ujutro krećemo prema Salima gdje ćemo boraviti jednu večer. U petak slijedi povratak u Preko gdje će biti proglašeni pobjednici i završetak regate, kazao je Perković.
Ove godine na Rotary regati sudjeluje pedeset sudionika koji plove na na deset brodova, a preplovit će oko 40 milja. Inače, sudionici regate su veća plovila, krstaši.
– Prijašnjih godina znalo je sudjelovati dvadesetak brodova. Smanjeni broj sudionika još je jedan dokaz postojanja recesijskog trenda, naglašava Perković.
Među sudionicima ove regate bio je i poznati splitski košarkaš Željko Jerkov, inače član splitskog Rotary cluba.
– Ovo je osma godina da sudjelujem na regati Rotary cluba. Razlog zašto sudjelujem na jedriličarskom natjecanju je prije svega humanitarna svrha. Naime, svaki od sudionika regate uplatio je 50 eura. Za koju svrhu bit će namjenjena prikupljena sredstva, odlučit će Rotary club Zadar. Drugi razlog sudjelovanja na regati je što ponovno vidim dobre prijatelje i imam vremena s njima provesti nekoliko ugodnih dana, ali i to da se plovi u preljepom akvatoriju, kazao je Jerkov.
Prijašnjih godina, ostvareni prihodi od priloga sudionika natjecanja upućeni su na adresu saljske knjižnice te su kupljene knjige.