Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nakon Poljske novi ciklus rekreacije

15.09.2010. 22:00
Nakon Poljske novi ciklus rekreacije


Relaksice se danas okupljaju u ŠRC Ravnice u 18 sati, a u Osnovnoj školi Stanovi sljedećeg tjedna u utorak 21. rujna u 20 sati
Zadarska Udruga za sportsku rekreaciju žena “Relaks” nakon ljetne stanke ponovo započinje sa satovima sportske rekreacije. Relaksice se danas okupljaju u ŠRC Ravnice u 18 sati, a u Osnovnoj školi Stanovi sljedećeg tjedna u utorak 21. rujna u 20 sati.
– Nakon ljetne stanke ponovo započinjemo sa satovima sportske rekreacije. Danas je prvo okupljanje u ŠRC Ravnice u 18 sati. Inače, satnica u ŠRC Ravnice se promijenila u odnosu na prošlu godinu, pa nam ponedjeljkom rekreacija počinje u 17 sati. Što se tiče satova u Osnovnoj školi Stanovi, tamo rekreacija počinje sljedećeg tjedna u utorak u 20 sati, kaže Katja Pijaca, voditeljica Udruge za sportsku rekreaciju žena “Relaks”, najavljujući novi ciklus satova sportske rekreacije.
No prije početka novog ciklusa satova sportske rekreacije, zadarske relaksice, njih 54, bile su na tradicionalnom, dvanaestom putovanju po Europi. Ove godine kao krajnju destinaciju izabrali su Poljsku. Osim poljskih gradova, zadarske relaksice posjetile su i Njemačku, Berlin i Dresden.
– Godinama uoči početka nove sezone sportske rekreacije putujemo po Europi. Ovo je naše europsko putovanje, a za destinaciju smo izabrali Poljsku. Uživale smo u ljepoti poljskih gradova, a usput smo posjetile i Njemačku, odnosno Berlin i Dresden, govori Katja Pijaca, dodajući da su se zadarske relaksice s putovanja vratile prepune dojmova.
Kako relaksice zbog putovanja nisu bile u Zadru 10. rujna, kada se obilježava Hrvatski olimpijski dan, u znak ljubavi, mira i prijateljstva, u bijelim majicama prošetale su poljskim gradom Poznanom.
– Naša krovna organizacija Hrvatski savez sportske rekreacije ‘Sport za sve’ – Taffis, proglasila je listopad mjesecom pješačenja. To je još jedna prilika da Zadrani toplu jesen iskoriste za rekreaciju na otvorenom, pješačenje i planinarenje u prirodi te tako spoje ugodno s korisnim za zdravlje, kaže Pijaca.