Kaljski srdelasnack

Slika korisnika admin
Autor: 

Dragi Zadrani i ostali poklonici zdrave prehrane. Predložit ću vam prekrasan kulinarski izlet na Ugljan u kaljsku Batalažu.

Krenite prema Srdelasnacku, trajektom u Preko. Uživajte u pješačenju ili vožnji biciklom dva kilometara uz more do Kali i naći čete se u idiličnoj ribarskoj luci u srdelarnici, gdje za vas love, pripremaju hranu i ugošćuju vas ribari.

Za četiri velike porcije pečenih srdela i piće uz predjelo slanih inćuna platit ćete tek stotinjak kuna.

 Srdela je rujanska, slatka, upoznaje me ribar Jale, ulovljena u zadarskom kanalu puna omega 3 masnih kiselina i antioksidansa.

Uživat ćete u arhitekturi ribarskog okoliša, u prekrasnoj uvali s kupalištem i ribarskom lukom.

 Očuvat ćete zdravlje, zagladiti krvne žile, napumpati srce, prosvijetliti um i očvrsnuti organizam.

To vam omogućuje stara bratovština kaljskih ribara, ribarska zadruga Ribarska sloga, njezinih deset ribarskih posada, koji dio ulova plasiraju preko vlastitog ugostiteljstva poznate znamke srdelasnacka.

Povedite i djecu, bit će vam jako zahvalni u životu. Da im ništa posebno ne učinite u životu, već što ste ih naučiti jesti plavu ribu učinili ste puno i to će vas ispuniti zadovoljstvom. Vaši nasljednici imat će vremena spoznati vrijednost navike potrošnje ribe u prehrani kao posebnog dara što čuva nasljedne čimbenike, eliksire vlastite korenike.

Za one koji nisu imali zadovoljstvo prikloniti se potrošnji srdele, inćuna, lokarde, palamide i tune i kušati  nekoliko načina pripreme, mogu uživati u nadaleko poznatoj kaljskoj gruževini, otkriva mi Jale.

 Brudet od ugora nalazi se u jestveniku samo kao dodatak inače vrhunske i jedinstvene ponude riba na čitavom Jadranu.

Nemojte zamjeriti na pokojoj nesklapnosti u usluzi i sitnim nedostacima koji se odmah uklanjaju, obraćajući se pozdravlja me direktor zadruge Duško Vidov.

Ništa za to samo izdržite i proširite obrt bit će vam zahvalni potrošači.

Vaš Bage

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno