Nakon sezone Pažani na odmoru

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Josip PORTADA
Domaći zauzeli plaže

Paške plaže su pune  usprkos tome što u Pagu ima  malo turista. Dugo, toplo ljeto, znatno toplije od višegodišnjeg prosjeka, ponudilo je  domaćima izazov koji je  očito bilo nemoguće odbiti.

Nakon što su za vrijeme  turističke sezone radili,  dočekivali i ispratili turiste,  čistili apartmane i bavili se  drugim poslovima, Paškinje i  Pažani su u rujnu preplavili  plaže. Mnogi kažu da nikada  prije na plažama nije bilo toliko domaćih kao ove godine.  Gospođa Marija kaže da se  bavi turizmom i cijelo je ljeto  radila, a na plaži je bila samo  nekoliko puta. Smatra da je  dugo, toplo ljeto dar prirode.

- Neki kažu da je neprirodno što je u rujnu ovako  toplo, ali, po mom mišljenju,  to je dar prirode, posebno  nama domaćima jer u sezoni  nemamo previše vremena za  sunčanje i kupanje, a sada  imamo i lijepo je vidjeti toliko  domaćih ljudi na plaži, kaže  gospođa Marija.

Od 1. rujna prosječna  dnevna temperatura zraka u  Pagu iznosi oko 31 stupanj,  ali bilo je dana kada je zabilježena i temperatura od 38  stupnjeva. Temperatura mora iznosi od 24 do 26 stupnjeva. U lijepom vremenu  uživa i oko dvjesto turista  koji borave u paškim hotelima, a među njima je najviše  agencijskih gostiju iz Poljske, Slovačke i Češke. Mnogi  od njih su začuđeni  vrućinom i oduševljeni lijepim vremenom. Neki su  upravo zbog lijepog vremena,  sunčanih dana i toplog mora  neplanirano produljili svoj  odmor. Stariji Pažani kažu da  je slično bilo 1983. godine,  samo što nije bilo toliko  vruće. Te godine je bila najbolja i najdulja turistička sezona u Pagu, jer je lijepo vrijeme trajalo do studenog i do  tada su u hotel Belewue dolazili agencijski gosti.

Ove godine kasno ljeto nema nikakvih karakteristika  prijelaza iz ljeta u jesen, kao  što je, primjerice, spuštanje  temperature zraka na 25 i  temperature mora na 20  stupnjeva, što je uobičajeno  za rujan. Mnogi ugostiteljski  objekti i trgovine se zatvaraju  nakon sezone, ali ove godine  svi još rade. Prošlo je vrijeme  mužnje, prošla je turistička  sezona, prošla je i intrada,  odnosno berba grožđa,  počela je školska godina, a  dugo, toplo ljeto se, na radost  mnogih, nastavlja.  

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno