Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nakon nasukavanja “Tornado” plovi u remontno brodogradilište

15.09.2011. 22:00
Nakon nasukavanja “Tornado” plovi u remontno brodogradilište


Inspektor Hrvatskog registra brodu će nakon pregleda izdati svjedodžbu za jedno putovanje do odredišne luke zbog pregleda trupa na suhom. Remontno brodogradilište odabrat će vlasnik broda, 41-godišnji ugostitelj Boris Bajlo, koji je brdo i nasukao


Motorni izletnički brod „Tornado” koji se s 58 putnika i četiri člana posade u srijedu ujutro nasukao u plićaku uvale Gnojišće kod Kukljice na otoku Ugljanu, odsukan je dan kasnije, odnosno u četvrtak oko 9.45 sati. Inspektor Hrvatskog registra brodova obavit će tehnički pregled, nakon čega će brodu izdati svjedodžbu za jedno putovanje do odredišne luke zbog pregleda trupa na suhom. Remontno brodogradilište odabrat će vlasnik broda, 41-godišnji ugostitelj Boris Bajlo, koji je brdo i nasukao.
Podsjećamo, brod „Tornado” isplovio je bez zapovjednika u srijedu ujutro iz Zadra i uputio se prema uvali Telašćica u Nacionalnom parku Kornati. U uvali Gnojišće zatekla ih je gusta magla, a kako se vlasnik, koji se bez zapovjednika i posade našao za kormilom nije snašao, brod se prednjim pramčanim dijelom nasukao u plićaku. Nakon nasukanja, putnici su evakuirani brodicom zadarske Lučke kapetanije u Kukljicu, a svi su prošli bez ozljeda.
– Inspekcijskim pregledom utvrđeno je da je do nasukanja došlo jer je brodom upravljala neovlaštena osoba koja uz sebe nije imala niti jednog člana posade te zbog loših vremenskih uvjeta, odnosno guste magle – izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture uz napomenu kako nije došlo do onečišćenja mora niti prodora mora u brodski trup.