Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

U Privlaci derbi četvrtoligaša, trećeligaši ponovno gostuju

15.09.2011. 22:00
U Privlaci derbi četvrtoligaša, trećeligaši ponovno gostuju


Iz četvrtog kola su županijski trećeligaši izvukli šest bodova. Pobjeda je pripala Raštanima i Primorcu, dok je Velebit na svom igralištu poražen od Neretve. Za ovosezonsko izdanje Neretve nije se moglo kazati prije susreta da bi u Benkovcu mogla trijumfirati, no na žalost Benkovčana ovi su dokazali suprotno. Velebit je imao svoje prigode koje nije iskoristio, a najizglednije su bile one u 67. i 72. minuti Gojka Uskoka. Sada nogometaši iz Benkovca idu u goste Jadranu LP. Raštane će nastojati u Omišu nastaviti uapješan niz pobjeda, dok je Primorac gost u Kninu.
– Odgovornost za poraz protiv Neretve uzeli smo mi igrači. Moramo krenuti kako znamo i možemo. Uvjeren sam da možemo bar do boda – kazao je kapetan Velebita Gojko Uskok.
– Zadaća je nastaviti uspješan niz igara i branja bodova i na strani. Svi smo spremni za igru, a kada je tako ni Omiš neće biti nemoguće uspješno proći – optimističan je Antonio Tičak, igrač Raštana.
– Borbeni zanos i duh koji ima ova momčad treba i dalje koristiti jer samo upornim i napadačkim igrama možemo do bodova. Nadam se dobru i novim bodovima – ističe kazao Roko Mišlov igrač Primorca.
Raspored 5. kola, danas (16.30): Jadran KS – Velebit, GOŠK – Jadran LP, Zagora – Zmaj B, Dinara – Primorac, Omiš – Raštane, Konavljanin – Uskok, Primorac 1929 – Neretvanac; nedjelja: Hrvace – Zmaj M.
Četvrta liga
Na otvaranju kola danas na Sabunikama koplja će ukrstiti dvije dobre momčadi Sabunjar i Škabrnja. Obje momčadi imaju uspjeha. Sabunjar bez obzira gdje igra pobjeđuje, a Škabrnja ima igru koja obećava. Pažani dočekuju Zrmanju, a oba sastava su u prošlom kolu ranjena i poražena sa 1:0. Sada obećavaju dobru igru. Na Julovici se teško pobjeđuje pa ni Zrmanji neće biti lako. Zlatna luka, hit sezone, dočekuju SOŠK i svi u domaćem taboru očekuju nove bodove. Polača će ugostiti Podgradinu koja u gostima igra dobro, no Polača je jak domaćin. Pakoštancima dolazi DOŠK, Hajduku Vodice. U šibenskom derbiju igraju Krka i Rudar.
Raspored 3. kola, danas (16.30): Sabunjar – Škabrnja; nedjelja: Zlatna luka – SOŠK, Pag – Zrmanja, Polača – Podgradina, Pakoštane – DOŠK, Hajduk – Vodice, Krka – Rudar. HV Posedarje – Dragovoljac igra se 21. rujna.
ŽNL
Nakon prvog kola već se vidi kako koji klub “diše”. Momčad Debeljaka startala je visokom pobjedom 4:0 nad Novom zorom u Turnju, a u uvertiri kola danas dočekuje Arbanase. Svakako da su Debeljačani na svom Šaraju veliki favoriti. Gorica i Galovac su zamijenili domaćinstva pa će se susjedski derbi odigrati u Galovcu gdje će po svemu sudeći biti sasvim neizvjesno. Bibinjci ove jeseni prvi put ulaze u teren te su sa novim trenerom Brunom Torbarinom i s nekoliko povratnika u prvenstvo ulaze ozbiljno. I Zemuniku je ovo prva utakmica te će biti zanimljivo vidjeti tko je trenutačno bolji. Po običaju Glavičani uvijek misle ozbiljno pa nakon remija protiv Arbanasa na svom će Drežlovcu svakako ići na pobjedu u srazu s Murvicom. Prošlo prvenstvo su Dalmatinac i Nova zora igrali derbi začelja, tko zna kako će biti u novom prvenstvu. Utakmica Croatia – NOŠK je odgođena za utorak 20. rujna.
Raspored 2. kola, subota (16.30): Debeljak – Arbanasi; nedjelja (16.30): Galovac – Gorica, Vrčevo – Murvica, Dalmatinac – Nova zora, Bibinje – Zemunik.