Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Umirovljenicima osigurati olakšice

15.09.2011. 22:00
Umirovljenicima osigurati olakšice


Naš program rada za buduće razdoblje je prije svega borba za olakšavanje svakodnevice naših umirovljenika. Upravo smo u tu svrhu sklopili ugovore s pojedinim tvrtkama i tako našim umirovljenicima ostvarili jeftiniju nabavku prehrambenih proizvoda, kazao je Gatara


Domjenak u povodu otvaranja nove sezone  rada i provođenja aktivnosti  upriličen je jučer u Udruzi  umirovljenika “Poluotok-Zadar”. Ovom su prilikom predstavnici Udruge obavijestili  sve umirovljenike da u preuređenim prostorima Udruge  mogu pronaći brojne zanimljivosti, bilo da je riječ o zdravstvu, kulturi, zabavi, sportskoj rekreaciji i brojnim drugim aktivnostima u njihovu  interesu.
Informiranje umirovljenika
Osim toga, umirovljenici su  informirani o brojnim  olakšicama, koje mogu ostvariti članstvom u zadarskoj  Udruzi. Okupljenim umirovljenicima, članovima Udruge  i njihovim gostima obratili su  se Josip Gatara, predsjednik  Udruge umirovljenika “Poluotok-Zadar”, i Lada Šokota, dopredsjednica Udruge.
– Želja mi je bila pokazati  vam gdje se okuplja generacija  Zadrana treće životne dobi da  bi ostvarili svoje interese,  družili se i smijali. Ovom vam  prilikom želim predstaviti naš  program rada za buduće razdoblje, a to je prije svega borba  za olakšavanje svakodnevice  naših umirovljenika. Upravo  smo u tu svrhu sklopili ugovore s pojedinim tvrtkama i  tako našim umirovljenicima  ostvarili jeftiniju nabavku  prehrambenih proizvoda, istaknuo je Gatara, naglasivši  da je njihova Udruga do sada  surađivala s tvrtkom Perutnina Ptuj, na čije proizvode, uz  predodžbu članske iskaznice,  članovi Udruge ostvaruju 10  posto popusta.
Gatara je također najavio  da je Udruga trenutačno u  pregovorima s tvrtkom Sonik,  u čijim će prodavaonicama  umirovljenici imati pravo na  određene pogodnosti, a istu  suradnju dogovaraju i u pojedinim mesnicama.
– Za buduće razdoblje najavljujemo i brojne sportsko-rekreacijske te kulturne i zabavne aktivnosti u kojima  naši članovi, bez obzira na  dob, redovito sudjeluju.
Suradnja s mladima
Osobito nas raduje suradnja s mladima s Poluotoka,  koji nas uvijek obilaze i pomažu nam, zbog čega naši članovi osjećaju da nisu zaboravljeni. Zato sve mlade pozivamo da nas na jednak način  i dalje podržavaju, istaknuo je  Gatara, napomenuvši da od  Grada očekuju financijsku podršku na koju kao gradska  udruga imaju pravo te da će  financije pokušati osigurati i  na druge načine, samostalnim  radom.
Kao još jedan oblik suradnje  s mladima Gatara je istaknuo i  suradnju s tvrtkom Telluris  Medin, koji su i jučer posjetili  Udrugu te se družili s članovima uručivši im darove.
– Svrha našeg rada i postojanja je da svi vi poželite biti  umirovljenici, jer znate da će  vam ovdje biti ugodno. Umirovljenici su osobe koje su završile svoj radni vijek i zato ih  sve pozivamo da nam se pridruže i daju svoj doprinos  našem radu i to kroz svoje  interese, svoje znanje i svoju  struku, istaknula je Lada Škota, pozdravivši potom i prisutne goste i to članove Udruge umirovljenika Brodarica,  Udruge umirovljenika Biograd i Duška Vukovića, predsjednika Gradske organizacije  Hrvatske stranke umirovljenika.
Na jučerašnjem su  druženju članovi zadarske  Udruge posebno zahvalili  svojoj najstarijoj članici,  92-godišnjoj gospođi Margi,  koja je, iako u poznim godinama, još uvijek aktivna  članica udruge. Gatara joj je  uime svih članova uručio prigodan dar, a ostale su je članice počastile pjesmom.