Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadrani briljirali sa “Zvjezdicom” i osvojili tri nagrade!

15.09.2013. 22:00
Zadrani briljirali sa “Zvjezdicom” i osvojili tri nagrade!


Čak tri nagrade žirija osvojilo je Kazalište lutaka Zadar za predstavu “Zvjezdica” – za glazbu (Tomislav Pehar i Davor Grzunov), za oblikovanje svjetla (Ivo Nižić i Frane Papić), te Nagradu “Tibor Sekelj” za predstavu s najhumanijom porukom


Dodjelom nagrada najboljim predstavama i lutkarima u subotu je kasno navečer u Zagrebu zatvoren 46. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF, a Grand prix ovogodišnjeg festivala dodijeljen je predstavi “Medvjed” u izvedbi Regionalnog kazališta lutaka Kostroma iz Rusije.
Sve su nagrade donijete jednoglasno, a čak tri nagrade žirija osvojilo je Kazalište lutaka Zadar za predstavu “Zvjezdica” – za glazbu (Tomislav Pehar i Davor Grzunov), za oblikovanje svjetla (Ivo Nižić i Frane Papić), te Nagradu “Tibor Sekelj” za predstavu s najhumanijom porukom. Ova predstava je namijenjena djeci vrtićkog uzrasta. To je topla dječja priča o Zvjezdici koja nije željela samo sjati na nebu već je osjećala da treba napraviti nešto više pa je odlučila pomoći životinjama.
U svojem 46. izdanju PIF je ugostio dvanaest kazališta iz sedam zemalja, a okupio je više od dvjesto vrhunskih majstora lutkarstva koji su na nekoliko gradskih lokacija od 10. do 14. rujna izveli ukupno 17 predstava u 27 izvođenja. Festivalska je događanja ove godine posjetilo više od 7,5 tisuća ljudi.