Vidno potresen Puljić u ime don Emila zatražio oprost (FOTOGALERIJA)

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Kroz Škabrnju je prošlo mnogo tuge, ali kažu da ovakav pogreb ne pamte. Svećenici iz cijele županije, mještani svih župa u kojim je službovao te stotine prijatelja i štovatelja, uz shrvanu obitelj kojoj su izražavali sućut, oprostilo se od don Emila Bilavera u crkvi u Škabrnji u 17 sati.

Obred je predvodio zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, a novosagrađena mjesna crkva bila je premalena da primi sve koji su se htjeli oprostiti s njim. U prvom redu ispred lijesa stajala je njegova obitelj, shrvana majka Ljubica, brat, sestre i nećaci, odmah do njih velik broj časnih sestara.  Na oltaru su, uz nadbiskupa Puljića, bili don Emilovi kolege, svećenici iz župa Nadbiskupije.

Mons. Puljić na početku mise najprije je izrazio sućut don Emilovoj obitelji te svim prijateljima i vjernicima koji tuguju za njim, a kada je pri kraju propovijedi zamolio za oprost don Emilu, mnogi su pustili suzu:

- Molim vas, u don Emilovo ime, oprostite mu! Kao nadbiskup se osjećam žalosno i potreseno, osjećam se ljudski nemoćno. U ovoj godini zapala me teška dužnost oprostiti se od don Emila, ali bit ću prijenosnikom i tumačem njegove poruke - kazao je na kraju potreseno mons. Puljić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)