Na Zrću zaplijenjena droga vrijedna pola milijuna kuna

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Na području Zrća prodajna vrijednost droge bila je višestruko veća od uobičajene

U dva mjeseca trajanja policijske akcije "Insula" na Pagu policijski su službenici podnijeli ukupno 46 kaznenih prijava za 73 počinjena kaznena djela protiv 49 osumnjičenih osoba. Ukupna procijenjena  "ulična" prodajna vrijednost zaplijenjene droge iznosi najmanje 550.000,00 kuna, sa napomenom da je u obzir uzeta "uobičajena" prodajna cijena na narko-tržištu u RH, dok je na području Zrća prodajna vrijednost droge bila višestruko veća od uobičajene.

Policijski službenici su podnijeli i ukupno 682 obvezna prekršajna naloga, za što je naplaćen iznos od 2.341.531,06 kuna dok su nadležnom Prekršajnom sudu u Pagu, podnijeli ukupno 172 optužna prijedloga za što će u prekršajnim postupcima biti izrečene odgovarajuće novčane kazne koje se procjenjuju na iznos od najmanje 860.000,00 kuna.

Nastavak Polifema

Te rezultate akcije koju su u suradnji s Ravnateljstvom policije, Carinom, inspekcijskim službama i komunalnim redarstvom Grada Novalje te nadležnim Državnim odvjetništvima proveli policijski službenici Policijske uprave zadarske i ličko-senjske predstavili su na konferenciji za medije u Gospiću načelnik PU ličko-senjske Ante Podnar, načelnik PU zadarske Neven Paškalin, voditelj Službe kriminalističke policije Tomislav Kristić, voditelj Odjela mobilne jedinice Carine Zadar Zvonimir Zubčić i voditelj komunalnih redara Grada Novalje Miroslav Kolobarić.

U uvodu je načelnik Podnar novinare upoznao s razlozima provođenja operativne akcije Insula koja je nastavak prošlogodišnje akcije Polifem. Naglasio je kako je otok Pag, a posebno područje grada Novalje i plaža Zrće i Katarelac, svjetski poznata turistička destinacija koju tijekom sezone posjećuju brojni turisti. Kako bi se stanje sigurnosti održalo povoljno, na inicijativu Ravnateljstva policije, policijski službenici u suradnji s drugim državnim tijelima pojačano su angažirani s ciljem suzbijanja svih vrsta kriminaliteta, prekršaja, ali i svih drugih oblika protupravnog ponašanja. Ocijenivši provedenu akciju izuzetno uspješnom Podnar se zahvalio ponajprije policijskim službenicima koji su je proveli, a potom i svim drugim tijelima koja su sudjelovala te na kraju i predstavnicima medija na profesionalnom praćenju rezultata akcije tijekom ljeta. Tomislav Kristić je novinarima prezentirao ukupne rezultate provedene akcije koju je ocijenio iznimno uspješnom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno