Za održavanje komunalne infrastrukture potrošeno 1,5 milijuna kuna

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Općinsko vijeće Privlake

Na sjednici Općinskog vijeća Privlake, kojom je predsjedao Dalibor Glavan Mudre (NL) odmah na početku po usvajanju dnevnog reda otvorena je rasprava o polugodišnjem financijskom poslovanju Općine Privlaka u ovoj godini.

Od poreza 2,2 milijuna kuna

O ostvarenim prihodima i rashodima umjesto odsutne pročelnice Ureda za financije Mire Bokara detaljno je vijećnike upoznao načelnik Neven Begonja (NL).

- Od ukupno planiranih 7.738.000 kuna na razini čitave godine u prvih šest mjeseci u općinsku blagajnu slilo 4.280.000 kuna dok su u isto vrijeme rashodi iznosili 4.050.000 kuna. Najviše 2,2 milijuna ubrano je s osnove poreza, od komunalnog doprinosa 1,2 milijuna kuna, te od komunalne naknade 403.000 kuna. Što se pak tiče rashoda za zaposlene u općinskim tijelima utrošeno je 450.932 kuna, za održavanje komunalne infrastrukture 1,5 milijuna kuna dok su se znatna sredstva također usmjerila u dokapitalizaciju općinskog komunalnog poduzeća Artić, istaknuo je načelnik Begonja.

Budući da nije bilo neke veće rasprave predsjednik Glavan je dao na usvajanje izvješće o polugodišnjem financijskom poslovanju i ono je jednoglasno prihvaćeno.

U nastavku vijećnici su dizanjem ruku prihvatili studiju ugroženosti od požara koja je sačinjena u prosincu prošle godine, ali koja je, kako je pojasnio načelnik, zbog određenih problema u međuvremenu zapela u Županijskoj vatrogasnoj zajednici, a koju je MUP konačno "blagoslovio" u srpnju ove godine. Nadalje, načelnik je vijećnicima priopćio kako je ovih dana općinski DVD Privlaka dobio novo vatrogasno vozilo vrijedno pola milijuna kuna u čijoj je nabavci Općina Privlaka sudjelovala s 205.000 kuna.

Zašto Općina Privlaka ne naplaćuje parkiralište?

Budući da se u posljednje vrijeme na prostoru općine u sve većoj mjeri aktualizira pitanje mjesnih puteva i ostalih prometinica kako županijskog tako i državnog karaktera, vijeće je usvojilo odluku o nerazvrstanim cestama u kojoj se točno precizira koje su to ulice u Privlaci i u čijoj se ingerenciji one nalaze. Vodila se također rasprava o učincima ovogodišnje turističke sezone na prostoru općine. Vijećnik oporbenog HDZ-a Boris Boro Glavan izrazio je nezadovoljstvo što Općina Privlaka ne naplaćuje parkiralište tijekom ljetne sezone na prostorima u blizini plaža i kupališta te u starom dijelu mjesta kao što to rade, kako je istaknuo, susjedne općine Vir i Vrsi te Grad Nin. Načelnik je odgovarajući na navedeno pitanje uz ostalo kazao kako još uvijek nemaju odluku o organiziranju parkirališta, ali da će se sve poduzeti da se do naredne turističke sezone krene i s tom djelatnošću. Na kraju vijećnici su se pozabavili s nekoliko pristiglih zahtjeva građana koji su se uglavnom odnosili na probleme infrastrukture. Posebno je bilo riječi o iznalaženju mogućnosti uređenja puta do mora u zaseoku Mletak. Zaključeno je kako će i nadalje općinska uprava skupa sa svim vijećnicima bez obzira na njihovo političko opredjeljenje slušati i pratiti glas naroda te im u skladu s propisima i zakonima maksimalno izlaziti u susret.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno