Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

ALPE ADRIA JET SKI TOUR 2019. Slaven Ivančić i Tihomir Kotarski upisali pobjede na Jadru

16.09.2019. 07:58
ALPE ADRIA JET SKI TOUR 2019. Slaven Ivančić i Tihomir Kotarski upisali pobjede na Jadru


Osunčano borilište najboljih europskih jet ski pilota na Jadru bilo je sretno na prvim utrkama za hrvatske pilote: Slaven Ivančić u klasi GP2 i Tihomir Kotarski u klasi Runabout GP3 ostvarili su pobjede i upisali 25 bodova u disciplini, dok je Vito Obrovac u juniorskom GP3 zauzeo drugo mjesto. Zbog vrućine i napornih utrka izgledalo je iscrpljujuće, ali Slaven je od početka imao dobru energiju.
– Više sam posvećen Jasmini i dečkima nego svojim utrkama, a uz to i organizaciji natjecanja, no ispalo je da mi je utrka dobro došla za opuštanje i rješavanje stresa. Dobro sam počeo, odmah preuzeo vodstvo u utrci i zadržao ga do kraja – kaže Slaven. Tihomir je s druge strane jurišao po naslov u klasi, pa je njegov prolazak kroz cilj burno pozdravljen od navijača i prijatelja.
– Još nije gotovo – napomenuo je hrvatski jet ski as, oprezno očekujući rasplet u drugoj vožnji. U prvim popodnevnim utrkama do pauze i ručka Mađar Csongor Jaszai pobijedio je u juniorskoj klasi GP3 ispred hrvatskih pilota Vite Obrovca i Dorijana Jakopaneca, dok je Toni Obrovac zauzeo 6. mjesto. U GP1 klasi za žene trijumfirala je Estonka Jasmin Ypraus, a Kelava je bila 5., dok je kod veterana u klasi GP1 pobjedu ostvario Estonac Egon Ypraus. Hrvat Elvis Mihaljević prošao je ciljem kao petoplasirani u ovoj kategoriji. U klasi GP2 pored Ivančića vozili su Dino Jakopanec, Ivan Hudoletnjak i Elvis Mihajlović, zauzevši redom 4., 5. i 9. mjesto. Mađar Martin Sümegi pobijedio je u GP3 klasi, dok je Neven Roksa u Runaboutu GP3 bio 10. Druge vožnje odradile su se tijekom kasnijeg popodneva, dok su sutra u nedjelju od 11 sati na rasporedu završne utrke po klasama.