Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

DANIEL MIJATOVIĆ: “Na turnir sam došao zabaviti se i uživati u igri”

16.09.2019. 12:58
DANIEL MIJATOVIĆ: “Na turnir sam došao zabaviti se i uživati u igri”


Zadarski stolnotenisač i prošlogodišnji član Donata Daniel Mijatović osvojio je memorijalni turnir »Barba Tomo Amižić« koji je održan u dvorani Krešimira Ćosića. U vrlo jakoj konkurenciji seniora gdje jedino nisu nastupili reprezentativci koji su imali Europsko prvenstvo, Mijatović je odigrao odličan turnir. Imao je težak meč u četvrtfinalu protiv Marka Vidačeka (Dugo Selo), ali je prošao dalje i to nakon neizvjesne završnice petog seta. U polufinalu je s 3:1 bio bolji od Dominika Zeljka (Požega), da bi u finalu s 3:0 svladao Jakova Jakelića (Srdoči). Valja istaknuti da je broncu osvojio Ivan Zeljko, Zagrepčanin koji nastupa u redovima zadarskog Donata.
– Na turnir sam došao bez ikakvih očekivanja. Jedino što mi je bilo važno je zabaviti se i uživati u dobroj igri. Nisam se puno spremao niti trenirao, ali radio sam dosta na mentalnoj pripremi. To je urodilo plodom – rekao je Mijatović, koji je napomenuo da niti dvoboji u kvalifikacijskoj skupini nisu bili pretjerano lagani.
– Već u skupini sam imao dva solidna protivnika s kojima je trebalo odigrati maksimalno. U ta dva meča sam osjetio da će to biti moj dan.
I onda je stigla četvrtina finala.


Spašavanje meč lopti
– I krenuli su mi prvi veći problemi gdje sam spašavao dvije meč lopte protiv mog velikog rivala Marka Vidačeka iz Varaždina. Bio je to jako težak meč jer se međusobno jako dobro poznajemo i u našim dvobojima niti jedan igrač nema neku pretjerano veliku prednost.
Ipak, nakon spašene dvije meč lopte, Mijatović je slavio u izuzetno neizvjesnoj završnici petog seta i silovito odigrao polufinalni i finalni dvoboj.
– Pobjeda u tom susretu mi je dala dodatni vjetar u leđa i u iduća dva susreta sam ispustio samo jedan set, što je dodatni pokazatelj da mogu jako dobro igrati.
U polufinalu se Zadranin sastao protiv sa Zagrepčaninom Dominikom Zeljkom, još jednim poznatim hrvatskim stolnotenisačem.
– U polufinalu me dočekao dobro raspoloženi i meni uvijek neugodan protivnik s kojim sam ovo ljeto zajedno i trenirao. Uspio sam ostati miran i ostvariti pobjedu od 3:1.
A finale je u konačnici bio i najlakši dvoboj u završnoj fazi.
– U tom finalu nisam ispustio niti jedan set. Posljednji protivnik bio je mladi Zagrepčanin koji u zadnje vrijeme pokazuje odlične rezultate i osvaja puno domaćih titula, a trenutno je treći na seniorskoj rang ljestvici. No, zaista sam odigrao odlično. Rastao sam iz susreta u susret i na kraju sam osvojio zlato.
Zanimljivost je da je Mijatović prije 15 godina nastupio na Barba Tominom memorijalu i da mu je to bio prvi turnir u stolnoteniskoj karijeri.


Prevrtljiva sezona
– Da, kao klinac sam imao prvi nastup baš na ovom turniru i to prvome. Nekako je to i bilo logično, jer se turnir održao u Zadru, ali evo, 15 godina kasnije osvojio sam seniorski dio turnira u jakoj konkurenciji. Upornost svih ovih godina se isplatila.
Mijatović se prošle sezone vratio u Donat, svoj matični klub, no unatoč činjenici da je roster zadarskog kluba imao respektabilne igrače, Donat je uispao iz Superlige.
– Prošla sezona bila je prevrtljiva i puna iznenađenja. U prvom dijelu smo se uigravali i nanizali nekoliko nesretnih i nespretnih poraza, koji su nas u i koštali ispadanja iz lige. Sada je to jasno.
Ipak, drugi dio sezone odigrali ste zaista dobro, onako kako se i očekivalo od momčadi. Nekoliko dvoboja ste odradili sjajno, krenuli u seriju pobjeda, ali ostanak u ligi se nije mogao ostvariti. Doduše neki rezultati ostatka lige bili su zaista »zanimljivi«. Tako su najjače momčadi lige protiv konkurenata za ostanak igrali bez glavnih igrača (nekada i cijele postave), što je dalo konkurentima za ostanak pošten vjetar u leđa.
– U drugom djelu stvari su puno više išle na našu stranu, bolje smo funkcionirali kao momčad, a i pojedinačno smo svi digli formu na višu razinu što je rezultiralo dobrim nizom pobjeda. Bio sam prezadovoljan sa svojim nastupima i velikim pobjedama tijekom drugog dijela sezone. U više trenutaka je izgledalo da imamo ostanak u rukama, ali tada su se događali svakakvi neočekivani ishodi u mečevima naših rivala. Ne želim ulazit u to je li prvenstvo bilo regularno ili nije, ali treba naglasiti da se još nikada nije dogodilo da tako jaka momčad, uz to sa sedam pobjeda, ispadne iz lige. Moram priznati da je ostao gorak okus u ustima u konačnici.
 




Karijeru nastavlja u BiH


Zadranin ove sezone napušta zadarski Donat, a svoju karijeru nastavlja u Bosni i Hercegovini.
– Ovu sezonu nastupat ću u njihovoj Premier ligi za STK Eronet Mostar. Na žalost s Donatom smo prošle sezone nesretno ispali iz Superlige, tako da sam u Mostar uskočio kao zamjena za Dadu Šurbeka. Mislim da bi to moglo biti zanimljivo iskustvo, dobra škola, ali i prilika za stvoriti nova prijateljstva i konekcije iz kojih se svašta zanimljivo može izroditi.
A ambicije u Premier ligi nisu male.
– Cilj nam je uzeti dvostruku titulu prvaka Bosne i Hercegovine i dat ću sve od sebe da pripomognem ostvarenju tog cilja. Sigurno da mi je osvajanje zlata na zadarskom turniru mnogo znači i da će me to motivirati za nastavak sezone – rekao je Mijatović.