Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

POZDRAV LJETU Humanitarnom akcijom i feštom proslavili rekordnu turističku sezonu

16.09.2019. 08:25
POZDRAV LJETU Humanitarnom akcijom i feštom proslavili rekordnu turističku sezonu


Općina Bibinje i općinska Turistička zajednica na šetnici Taline, na Novoj obali, za domaće i furešte organizirala je humanitarnu, kulturno-umjetničku, gastro i klapsko-pjesničku feštu znakovitog naziva Pozdrav ljetu, kojom su se proslavili veseli i topli dani rekordnog turističkog ljeta.
Pod dirigentskom palicom Branke Pelicarić, novinarke Radio BnM-a, sve je bilo začinjeno dagnjama na buzaru koje je spremao ribar Jere Sikirić, varivom od čičvarde (kuhale Mirjana Ivkić i Semira Sojanović), fritulama (spremile Ivka Kinda i Gordana Banić) te na koncu vinom i Sajmom bibinjskih OPG-ova.


Izložba u Lucinoj butigi
– Na inicijativu naših sumještana Franje Klefina i Davorke Gudelj Kleflin, likovne umjetnice koja je imala više samostalnih i skupnih izložbi, održana je i dvodnevna, humanitarna Likovna kolonija Bibinje 2019., kazala je Marijana Kovač iz TZO Bibinje.
Naime, Likovna kolonija okupila je slikare Davorku Gudelj Kleflin, Atuna Borisa Švaljeka, Mariju Galić, Koraljku Rajn, Mladena Rajna, Janicu Šterc, Nevena Antu Jakovljevića, Antuna Krešića, Matu Ljubičića, Tomislava Marijana Bilosnića, a bibinjske snage predstavljali su Marin Bralić, Nina Bugarija i Matea Bugarija.
– Sudionici su na šetnici Taline dva dana izrađivali umjetnička djela s motivima Bibinja, koja će biti izložena u art galeriji Lucina butiga. Sva prikupljena sredstva od prodaje umjetničkih djela donirati će se Dječjem vrtiću Leptirići iz Bibinja, istaknula je Marijana Kovač dodajući kako je u njihovom mjestu sve bilo spremno na vrijeme za glavnu turističku sezonu, a kvaliteta smještaja podignula se na još jednu razinu više.


Prepoznali turizam
– Gastro-kulturno i športsko-zabavno »Bibinjsko lito 2019.« još jednom je dodatno obogatilo turističku ponudu. Rezultat je to izuzetno plodonosne suradnje Turističke zajednice, Općine i komunalnog poduzeća Bibinjac, koja može poslužiti mnogima za primjer. Već sada smišljamo nove manifestacije koje će obogatiti turističku sezonu 2020., kazao je Jure Fuzul, direktor Turističke zajednice općine Bibinje.
Bibinjci su se, kaže Fuzul, velikom gostoljubivošću iskazali kao dobri domaćini što rezultira time da je mjesto danas prepoznata turistička destinacija u koju se gost rado vraća.
– Veliku ulogu u svemu ima Općina Bibinje, na čelu s načelnikom Brunom Bugarijom, koja predanim radom stvara preduvjete za razvoj turizma, poglavito s aspekta turističke infrastrukture, ističe Fuzul.
Bugarija, čelni čovjek Općine, zanimljiv je načelnik. Uvijek uz svoje mještane i kad je teško i »kad gori« i kad je dobro. Uvijek su mu u prvom planu općinski žitelji, da im život bude kvalitetan, a Bibinje omiljena turistička destinacija.
– Bibinjci su prepoznali turizam, imamo jedan dobar temelj da možemo još više napredovati, ponosno je i s puno optimizma istaknuo Bugarija.




Iznajmljivača 632, kreveta 4.400
Bibinjski načelnik je zahvalio svima onima koji su sudjelovali u izuzetno bogatom i uspješnom Bibnjskom litu 2019.
– Zahvalio bih se Turističkoj zajednici, komunalnom poduzeću Bibinjac, općinskom timu i svim mještanima, jer nemojmo zaboraviti da imamo 632 registrirana iznajmljivača i oko 4.400 kreveta, napomenuo je Bruno Bugarija.
U glazbenom programu nastupili su Ivica Sikirić Ićo, klape Bibinje, Diadora i Monada te Trio bura, a bili su tu i bibinjski pjesnici: Ante Sikirić Krivin, Marin Fuzul i Šime Lisica Kitov.