Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

TREĆA HNL JUG Zadranima bodovi i zadovoljstvo, Biograjcima brige

16.09.2019. 08:17
TREĆA HNL JUG Zadranima bodovi i zadovoljstvo, Biograjcima brige


Iako to nije bio nogomet najviše kvalitete, ipak je »županijski derbi« između Zadra i Primorca (B) vrlo vjerojatno zadovoljio 300-ak gledatelja koji su došli nazočiti ovom dvoboju. Bilo je tu trke, lijepih poteza, borbenosti i svega onoga što nogomet čini najvažnijom sporednom stvari na svijetu. Zadar je uvjerljivom pobjedom potvrdila primat, barem trenutačno, nositelja kvalitete u Zadarskoj županiji. Momčad Marka Pinčića taktički je nadigrala onu Juga Dominisa iako je razvoj događanja mogao biti i posve drugačiji da su gosti iz kraljevskog grada realizirali dvije 100-postotne prigode u posljednjim minutama prvog poluvremena. Slaba realizacija Biograjaca i pogreške koje su činili na svojoj polovici travnjaka sigurno su jedan od razloga gubitka bodova. Ali, to nikako ne umanjuje Zadrove zasluge za ovu pobjedu. Jer, kao što je to tražio njihov trener, imali su strpljivost, ali isto tako su znali igrom i dominacijom stvoriti izgledne prilike pred vratima Primorca. I što je još važnije realizirati ih..Fantastičan zgoditak Kristijana Jurića u 16. minuti, varka kojom se oslobodio dva čuvara i u maniri vrhunskih svjetskih golgetera pogodio baš tamo gdje je trebao. Pa bijeg Roka Nakića koji je izborio jedanaesterac, a koji je hladnokrvno realizirao Josip Anić. I na kraju »šlag na tortu« trenutak kada je kapetan Jure Jerbić zakucao glavom loptu u mrežu gostiju. Sve to su minijature koje su izveli Zadrani i zbog kojih su tako uvjerljivo slavili u »županijskom derbiju«. Zadar je jednostavno ovoga puta bio bolji i zbog toga zaslužuje pohvale i čestitke. I to ne samo strijelci i asistenti, jer, po mom skromnom mišljenu, igrač utakmice je bio Domagoj Muić, radilica koja nije dala disati Biograjcima i bio je prisutan u svakoj akciji. Naraavo uz sve one »mladce i starce« koji su jučer istrčali ili ušli u igru i ugradili dijelić sebe u ovu pobjedu.


Strpljivošću do gola
Marko Pinčić, trener nogometaša Zadra, bio je jako zadovoljan nakon uvjerljive pobjede svoje momčadi, ali i zajedništva koje je njegova momčad iskazala u dvoboju sa susjedima iz kraljevskog grada.
– Čestitam svim svojim igračima na pobjedi i maksimumu koji su dali na travnjaku u ovoj utakmici. Zadovoljan sam što smo slavili u jednoj lijepoj nogometnoj predstavi, tj. u lokalnom derbiju. Posebno me zadovoljnim čini činjenica da smo dobili grupu igrača koja stvara rezultat. Kroz posjed lopte i dominaciju dolazimo svojom strpljivošću do prigoda koje su nam donijele već dvije uvjerljive domaće pobjede. Znali smo da će biti teško protiv Primorca, ali držali smo se dogovora i to nam je na kraju donijelo pobjedu. Naravno, uz sve stvari koje treba pohvaliti ima tu još nedostataka i grešaka koje ćemo radom ispraviti.
Svjestan je Pinčić da od ležanja na lovorikama nema puno koristi. Kao što je ne bi bilo ni od apatije nakon nezgodnog poraza u Dubrovniku.
– To je momčad koja je ove sezone ušla u viši rang. Imali smo ih prliku gledati u prijenosu protiv Dinama i definitivno je riječ o kvalitetnoj i vrlo nezgodnoj momčadi. Imaju jedog izrazitog napadača koji bi na kraju mogao biti i prvi strijelac Treće HNL jug. Idemoutakmicu po utakmicu uživati kao što je to bio slučaj i u ovom dvoboju s Primorce, I bez pritiska putujemo u Mravince po što bolji rezultat.


Nezadovoljni Dominis
Jugo Dominis, strateg biogradskog Primorca nije mogao sakriti razočaranje ishodom utakmice na Stanovima, ponajprije razlozima koje je naveo kao glavne uzroke potopa kod Zadra. Ali, najprije je kao pravi sportaš čestitao suparničkoj momčadi.
– Čestitam Zadru i mom kolegi Pinčiću na zasluženoj pobjedi. Iako, rezultatski je ona možda prenaglašena s obzirom što se zbivalo na travnjaku Stanova u ovoj utakmici. Ponovno su nas skupo koštale naše pogreške i loša realizacija. Takav je bo prvi pogodak kada bez veze gubimo loptu što završava pogotkom u našoj mreži. Imali smo tijekom utakmice tri, četiri izrazite prigode, ali nismo ih realizirali. Ponovno smo dobro krenuli i u nastavku, a onda ponovno iz pogreške primamo gol i nakon toga se više nismo mogli vratiti u utakmicu. Nismo odigrali lošu utakmicu, bili smo dobri u polju, ali na kraju se pamti i piše samo rezultat. Definitivno je predamnom još puno posla, prije svega na ispravljanju pogrešaka, a i po pitanju realizacije.
Na pitanje novinara jeli svjesno Zadru prepustio posjed lopte, Dominis je kazao:
– Svjesno smo Zadru prepustili posjed lopte i u tom segmentu nisam nezadovoljan. Mismo upravo iz tog posjeda Zadra, tj. nakon ukradenih lopti dolazili u te velike prigode pred njihovim vratima. To je bio naš plan i u tome smo uspijevali. Međutim, realizacija nam nije bila na pravoj razini. Zelić i Vodopija su imali 100-postotne prilike, ali ih nisu realizirali. A možda smo zbog te realizacije izgubili naslov u prošloj sezoni. S druge strane veliki problem su te izgubljene lopte na 25 metara od našeg gola. To se tu jednostavno ne smije događati. Bez obzira što smo u drugom poluvremenu mi bili opasnija momčad ponovno smo iz pogreški primili golove. Jednostavno momčad nije na pravoj razini, kao da se uvukla neka apatija i morat ćemo to što prije riješiti – kazao je na kraju svog izlaganja Dominis.