Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Biograjci ruše vodeće Pločane, Posedarci žele slomiti Kamen

16.09.2020. 06:52


Tek što je prošloga vikenda odigrano 3. kolo Treće HNL jug, a pred nama je već novo, 4. kolo. A u okviru tog kola danas će s početkom u 16.30 sati županijski predstavnici u ovoj Ligi, Hrvatski vitez Posedarje i Primorac (B), dvoboje odigrati na svojim travnjacima. Posedarci će na svom igralištu Gordan Demo ugostiti momčad iz Ivanbegovine, Kamen, dok će Biograjci na travnjaku Kazimir i Silvestar dočekati Jadran iz Ploča. Definitivno su ispred obje momčadi zahtjevne zadaće i za bodove će igrači morati itekako natopiti svoje dresove znojem. Jadran iz Ploča je trenutačno lider Treće HNL jug, a u prošlom kolu na svom su travnjaku rezultatom 6:0 demolirali Zagoru. Uz Hrvace su jedina momčad koja ima stopostotan učinak, slavili su u obje utakmice koje su igrali ove sezone. U prvome kolu su kod kuće bili uvjerljivi protiv susjeda iz Makarske, ondašnjeg Zmaja svladali su 3:1. Utakmica drugoga kola protiv Neretve odgođena je za listopad. S druge strane Kamen je sigurno osokoljen pobjedom u prošlome kolu i to nad biogradskim Primorcem kojeg su u Ivanbegovini svladali rezultatom 1:0. To su im prvi bodovi ove sezone i ujedno prva pobjeda. Utakmica prvoga kola u kojem su trebali ugostiti Neretvu im je odgođena za sljedeći tjedan, a u drugome kolu su u Unešiću od ondašnje Zagore poraženi rezultatom 4:2.


Dosadašnji učinak
Bez obzira što je još prenano za bilo kakve osvrte i zaključke, nije zgorega baciti oko na učinak Primorca (B) i Hrvatskog viteza Posedarje u pretthodna tri kola. Primorac je startao remijem u Otoku kod ondašnjeg OSK-a. Iako su Biograjci poveli i imali mnoštvo prilika, domaćin se vratio i izborio remi. Uslijedio je domaći ogled sa Splitom koji je momčad iz kraljevskog grada glatko riješila u svoju korist rezultatom 2:0. Uz naglasak da su Splićani pogađali vratnice, a Biograjci suparničku mrežu. Primorac je nakon toga putovao u Ivanbegovinu gdje su promašili mnoštvo prilika i na kraju doživjeli minimalan poraz od 1:0. To bi značilo da trenutačno na 4. mjestu imaju isto toliko bodova uz gol razliku 3:2. Strijelci ta tri gola bili su Roko Nakić, Vice Birkić i Nikola Jurišić. U međuvremenu je Primorac (B) nakon prudužetaka poražen u pretkolu kupa od Rudara iz Pazina također nakon mnoštva promašenih prigoda što ukazuje da realizacija nije na željenoj razini. U svakom slučaju vremena za popravak ima napretek.
Hrvatski vitez Posedarje je u prvome kolu doživjelo poraz u Hrvacama, domaćin je slavio 2:0. Uslijedio je domaći dvoboj s OSK-om koji je završio neriješeno 1:1. Poveli su Posedarci zgoditkom Roka Jurića, a Ivica Bašić je zabio za konačnih 1:1. Nakon toga Posedarci putuju u Park mladeži gdje su odigrali vrlo dobru utakmicu, ali su na kraju nakon brojnih prilika poraženi minimalno 1:0. Gol razlika im je 1:4 i na svom kontu za sada imaju tek jedan bod. I kod njih za sada šteka realizacija,a možemo se samo nadati da će u današnjem kolu posedarski napadači naštimati svoje ciljnike.


Vodeći Jadran LP i Hrvace
Interesantan je podatak da su samo četiri momčadi Treće HNL jug u dosadašnjem dijelu sezone odigrale sve predviđene utakmice Uz biogradski Primorac i Hrvatski vitez Posedarje, to su još učinili Split i Zagora. Puno momčadi je zbog koronavirusa završilo u samoizolaciji i iz tog razloga su njihovi rasporedi pomaknuti. Bez obzira na to pomalo se nazire koje bi momčadi ove sezone mogle konkurirati za naslov prvaka čime bi automatski stekle pravo da se kroz kvalifikavcije bore za ulazak u Drugu Hrvatsku nogometnu ligu. Za sada definitivno Jadran iz Ploča i Hrvace pokazuju najviše. Odigrali su po dvije utakmice i ostvarili maksimalan učinak uz uvjerljivu gol razliku. Pločani su za sada na +8,a momčad iz Hrvaca na +5. I Zagora koju vodi bivši trener Zadra Marko Pinčić uz pomoć bivšeg kapetana modrih sa Stanova Dragana Župana, krenula je odlično s dvije pobjede, a onda su se gadno nasukali u Pločama. Na 4. mjestu je Zmaj iz Blata na Korčuli, a po četiri boda još imaju biogradski Primorac i dubrovački GOŠK. Za očekivati je da će se ubrzo probuditi i Split koji je prije početka sezone slovio kao glavni pretendent za povratak u drugoligaško društvu. Neočekivano su krenuli s dva poraza, a onda se pobjedom u 3. kolu »vratili u igru«. Od momčadi koje svake godine konkuriraju za gornji dio ljestvice svakao treba izdvojiti i Uskok, a svake sezone neki od tzv. nefavorita iznenadi iskoči u krupni plan. U svakom slučaju definitivno je prerano za donošenje bilo kakvih zaključaka, jer tek se nakon pet, šest kola počnu nazirati prave forme i dolazi do izdvajanja pojedinih momčadi u gornji, tj. donji dio ljestvice. Mi se samo možemo nadati da će biogradski Primorac koji gotovo svake sezone konkurira za sam vrh i novi trećeligaš Hrvatski vitez Posedarje ove jeseni, a na kraju i cijele ove sezone, biti pri vrhu poretka.




Raspored
4. kolo, danas, 16.30: Primorac (B) – Jadran LP, Hrvatski vitez Posedarje – Kamen, Zagora – Zmaj (M), Sloga – Split, Vodice – OSK, Zmaj – Hrvace, Uskok – Neretvanac, GOŠK Du. – Urania.


Strijelci
3 gola: Ivan Bubalo, Drago Gabrić
2: Branimir Kujundžić, Luka Kapetanović, Marin Romić, Jakov Marinović, Ivano Čepo
1: Mario Marić, Domagoj Marušić, Abel Kalfić, Ivan Raič, Anđelo Kordić, Duje Tadić, Baldo Cicijelj, Krešimir Slugan, Dino Primorac, Mario Marović, Frane Jerković, Mile Ćaleta, Luka Stefanović, Antonio Štimac, Stipe Nikolac, Duje Ribičić, Nikola Jurišić, Anel Topuzović, Krešimir Luetić, Roko Nakić, Dino Barada, Josip Cikojević, Karlo Vodanović, Ivica Bašić, Vice Birkić, Roko Jurić, Marko Musulin, Miroslav Krištić