Od 21. rujna podjela spremnika za reciklabilni otpad

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Zadarska Čistoća
Spremnici su nabavljeni suradnjom Grada Zadra i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a sufinancirani su u iznosu od 85% iz EU fondova
Arhiva ZL
Spremnici namijenjeni za odlaganje otpadne plastike, otpadnog metala, otpadnog papira, otpadnog stakla...

Zadarska Čistoća započet će 21. rujna s podjelom spremnika od 1100 l za reciklabilni otpad po svim mjesnim odborima na području Zadra. Spremnici su nabavljeni suradnjom Grada Zadra i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a sufinancirani su u iznosu od 85% iz EU fondova.
Spremnici od 1100 litara, s narančastim poklopcem, bit će postavljeni kraj spremnika za komunalni otpad na javnim površinama. Označeni su vodootpornim naljepnicama s uputstvima o vrstama otpada koji se odlažu u njega.
Namijenjeni su za odlaganje: otpadne plastike, otpadnog metala, otpadnog papira, otpadnog stakla, drugih vrsta namijenjenih recikliranju (npr. otpadni tekstil, otpadno drvo i sl.)
U njih se ne smije odlagati: EE otpad, opasni, glomazni, građevinski i tekući otpad
Usluga pražnjenja i odvoza reciklabilnog otpada se ne naplaćuje.
Navedeni spremnici bit će postavljeni i pored odgojno-obrazovnih ustanova, kao dio projekta pod nazivom «Edukacija o cjelovitom gospodarenju otpadom» koji već dugi niz godina provodimo u suradnji sa dječjim vrtićima i školama u Zadru.
Pravilno odloženi otpad korisna je sirovina. Odvajanje otpada omogućuje recikliranje i ponovnu uporabu čime se štede sirovine i energija, smanjuje onečišćenje okoliša i smanjuje količina novoproizvedenog otpada.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno