Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Bit ćemo sve bolji i bolji

Autor: Roman Morović

15.10.2008. 22:00
Bit ćemo sve bolji i bolji

Foto: Zvonko KUCELIN



Obje momčadi su posložene tako da ciljaju na sam vrh i sama ta činjenica jamči jednu dobru utakmicu. Sigurno je da nam neće biti lako, no mi se nikoga ne bojimo i u Beograd idemo po pobjedu – zaključio je Ružić
Bosna je arhivirana i sve su misli košarkaša Zadra sada okrenute prema derbiju s Partizanom. Ipak, vratit ćemo se još samo jedanput na subotnju visoku pobjedu protiv prvaka BiH. Je li Bosna uistinu toliko loša ili je Zadar jednostavno odigrao savršenu utakmicu.
– Ne mogu reći da je Bosna loša momčad. Mi smo u tom trenutku jednostavno bili bolji i htjeli pokazati da možemo odigrati dobro svih 40 minuta. U prve dvije utakmice smo već na početku ulazili u rezultatski minus i onda smo to morali stizati. Prije utakmice s Bosnom dogovorili smo se da od početka krenemo agresivno i što prije dođemo do jedne solidne prednosti koja bi nam omogućila lakši nastavak utakmice. Tako je i bilo, a kasnije smo se u potpunosti razigrali i na koncu slavili s visokom razlikom – kazivao je prije jučerašnjeg treninga dobro raspoloženi Tomislav Ružić.
Tri pobjede u tri utakmice dovoljan su razlog za odličnu atmosferu u momčadi, no svjesni su Zadrani kako na tome ne smiju stati.
– Početak sezone stvarno nije mogao biti bolji, ali svjesni smo da moramo nastaviti ovaj niz pobjeda. Bez obzira što je sljedeća utakmica Partizan, moramo se truditi da igramo još bolje i dati sve od sebe da pobijedimo u Beogradu – kazao je Ružić i još jedanput naglasio kako je atmosfera unutar momčadi zaista dobra.
– Momčad je zaista odlična. Konačno smo svi na okupu, radi se maksimalno i iz treninga u trening izgledamo sve bolje i bolje.
Koliko god svake godine zadarski košarkaški fanatici imali neku primjedbu na momčad, ove su sezone gotovo svi istog mišljenja – momčad je posložena odlično, a Zadar nikada nije imao više kvalitetnih igrača na okupu.
– Sada imamo jedanaest, pa možemo reći čak i dvanaest igrača u rotaciji i ako netko nema svoj dan može biti siguran da će netko drugi uskočiti umjesto njega. To nam u svakom slučaju daje jednu sigurnost.
Što se utakmice s Partizanom tiče do nje je još tri dana, no napetost u momčadi već lagano raste. Jer ipak, nije to bilo kakva utakmica. Možemo s pravom reći da je to u ovom trenutku najveći derbi regionalne lige.
– Prošle sezone su Partizan i Zadar bili prvi i drugi na ljestvici NLB lige tako da za ovu utakmicu s pravom možemo reći da je veliki derbi. Obje momčadi su posložene tako da ciljaju na sam vrh i sama ta činjenica jamči jednu dobru utakmicu. Sigurno je da nam neće biti lako, no mi se nikoga ne bojimo i u Beograd idemo po pobjedu – zaključio je Ružić.
Jubyja Johnsona ne treba ni pitati što misli o utakmici s Partizanom kao ni o kojoj drugoj. On svaku utakmicu juriša po pobjedu bez obzira o kome se radilo.
– Mislim da imamo velike šanse za pobjedu protiv Partizana. Gečevski i ja moramo biti vođe i pokazati ostalima kako moraju imati vjere u ovu momčad. To znači da u Beograd ne idemo samo odigrati dobru utakmicu nego idemo tamo po pobjedu. To je naš mentalitet i to je ono što nas čini posebnima. Svaka utakmica je jako bitna, kako za nas tako i za naše navijače. Vjerujem u ovu momčad i svi mi svaku utakmicu vjerujemo u pobjedu. Ako igramo našu, zadarsku košarku, mislim da možemo pobijediti bilo koga – zaključio je Johnson.
 


 JUBY, DIXON, GARNETT


Juby Johnson, koji u Zadru provodi već svoju petu sezonu, svake godine iznova ima zadaću pomoći svojim novopridošlim američkim suigračima da se što bolje uklope u momčad i prilagode zadarskom stilu života. Ove godine to su Garnett i Dixon, a o njima Juby kaže:
– Garnett je već prošle sezone igrao NLB ligu i ima dosta iskustva tako da što se njega tiče nema problema. Dixonu je ovo prva sezona u Hrvatskoj i treba mu još neko vrijeme da se prilagodi, ali nema sumnje da će i on uskoro biti pravi.




 OBRANA KLJUČ DOBRE IGRE


Premda je Zadar gotovo besprijekorno krenuo u sezonu prostora za napredak uvijek ima.
– Uvjek se može napredovati u svemu. Obrana bi trebala biti ključni segment naše igre, a iz nje bi se trebale otvarati kontre i lagani poeni. Dobro radimo i mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje – mišljenja je Ružić.