Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kako slaviti u Pioniru?

Autor: Roman Morović

15.10.2008. 22:00
Kako slaviti u Pioniru?

Foto: Zvonko KUCELIN



Što reći o Partizanu? Klub koji je, od svog ulaska u regionalnu ligu 2004. godine, dvaput igrao finale (porazi od Hemofarma i FMP-a), a posljednje dvije sezone osvajao to natjecanje, apsolutno je glavni pretendent na titulu prvaka i ove sezone. Beograđani su u četiri sezone ostvarili ukupno 96 pobjeda i samo 27 poraza, s tim da valja naglasiti kako su u protekle dvije sezone poraženi samo devet puta, a lani samo dvaput (FMP u Železniku i Zadar u Jazinama). Upravo je Zadar posljednja momčad koja je uspjela pobijediti izabranike Duška Vujoševića, u onoj spektakularnoj utakmici koncem siječnja ove godine 70-54.
U odnosu na tu, zastrašujuću lanjsku sezonu Partizan je u prijelaznom roku ostao bez tri svoje najvažnije karike. Tamnoputi Amerikanac Milton Palacio otišao je u ruski Khimki, a Dušan Kecman i Nikola Peković u grčki Panathinaikos. Ovaj je trojac prošle sezone imao više asistencija negoli ostatak momčadi zajedno, Peković i Palacio bili su i daleko najbolji strijelci, a Peković je osim važnog skakačkog udjela imao i apsolutno najbolju valorizaciju te se okitio titulom MVP-a završnog turnira.
U momčadi su mladi, osamnaestogodišnji, Luka Basta iz Beovuka i Jan Vesely iz Geoplin Slovana. Dvadesetšestogodišnji Lasme igra na poziciji krilnoga centra i sigurno će biti najveća opasnost zadarskoj centarskoj liniji. Osim spomenutih pojačanja najvažnije karike Vujoševićeve momčadi su Mileko Tepić, Novica Veličković i Čedomir Vitkovac.
U prvim dvjema utakmicama sezone Partizan se bez problema obračunao sa slovenskim predstavnicima Krkom i Heliosom. Krka je u Pioniru još donekle i pružila nekakav otpor (74-67), no slabašni Helios u svojoj dvorani nije imao previše šansi (81-65). Ipak, utakmica koja može biti važan pokazatelj snage Partizana je upravo ona iz posljednjeg kola u kojem su Beograđani u Vršcu svladali Hemofarm 74-73. Premda su domaći već na kraju prve četvrtine imali veliku prednost od 14 poena, a nešto kasnije i najveću prednost u utakmici, plus 18, Partizan se do poluvremena uspio zadržati na desetak poena minusa. A u drugom dijelu Beograđani su pokazali zašto ih s pravom smatraju glavnim favoritima ovoga natjecanja. Kod rezultata 48-38 za domaće Partizan radi seriju 17-0, a sjajnom su obranom ostavili Hemofarm bez koša više od šest minuta. U svakom slučaju težak zadatak za Zadar, ne i nemoguć.


 ZADAR I PARTIZAN U PIONIRU U REGIONALNOJ LIGI


22.10.2004. Partizan PMB – Zadar 78:86
19.11.2005. Partizan – Zadar 76:73
24.3.2007. Partizan – Zadar 90:71