Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Poznati dobitnici “Nasmiješenog sunca”

Autor: Ivan Stagličić

15.10.2008. 22:00
Poznati dobitnici “Nasmiješenog sunca”

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Napokon su poznati dobitnici nagrade “Nasmiješeno sunce” za 2008. godinu. Riječ je o akciji koju Grad Zadar već šestu godinu zaredom provodi u suradnji s HGK – Županijskom komorom Zadar, Obrtničkom komorom, Turističkom zajednicom Zadarske županije, Turističkom zajednicom grada Zadra i Udruženjem obrtnika. Nagrada se dodjeljuje u više kategorija, za turističke i ugostiteljske djelatnosti, kao i za one koje su na neizravan način povezane s promicanjem turizma na gradskom području.
Ovogodišnji dobitnici nagrada su: “Foša” (Jadera d.o.o.) kao najrestoran, “Arsenal” (Ilirija d.d.) kao naj caffe bar, a “Skoblar” je najkonoba. Najljepše uređeni izlog trgovine je onaj “Vinoteke Arsenal”, a najuređeniji vrt u Općoj bolnici Zadar. Titulu najuređenije benzinske postaje ponijela je Inina postaja “Zadar”.
Za najboljeg privatnog iznajmljivača proglašena je Branka Valčić, a Barbara Meštrović je proglašena najboljim turističkim informatorom. Titulu najkuhara ponio je Milan Grbac iz restorana “Zadar”, najkonobara Tihomir Mustać iz pizzerije “Šime”, a najprodavača Snježana Ligutić iz TO “Donatella”.
Nagrade su dobili i najpolicajac Nikola Šarić, kontakt policajac na predjelu Puntamika Diklo te najčistači Nelo Kapović iz Čistoće d.o.o. i Nenad Gračić iz Nasada d.o.o.
Posebna priznanja za izniman doprinos u uspješnom odvijanju turističke sezone dodijeljena su lounge baru “Garden”, hotelu “Bastion” i arhitektu Nikoli Bašiću.
Nagrade “Nasmiješeno sunce” će se podijeliti na svečanosti koja se održava u Arsenalu u subotu s početkom u 11.30 sati.


 SKOBLAR – “NAJKONOBA”


Jedan od dobitnika nagrade je i jedan od doajena zadarskog ugostiteljstva Bruno Skoblar, kojega smo zatekli upravo u konobi “Skoblar”- najkonobi za ovu godinu.
– Već 40 godina se bavim ugostiteljstvom, nasljednik sam svog oca. Nekad je bila “Učka” u centru grada, koju nam je uzeo onaj sistem, a potom je otac otvorio tu. Ja sam se uhvatio ugostiteljstva, ali nakon što nisam dobio potrebne uvjete, morao sam otvoriti kafić što inače ne bih učinio, podsjetio nas je na tradiciju ovoga objekta njegov vlasnik koji o nagradi “Nasmiješeno sunce” kaže:
– Prije tri godine smo opet otvorili konobu. Vjerujem da se trudimo i stoga mi je izuzetno drago i čast mi je da sam dobio jednu takvu nagradu. Zahvaljujem ljudima koji su prepoznali taj trud i da je konoba “Skoblar” za ovu godinu najbolja.