Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sedam golova, sedam strijelaca

Autor: Niko Narančić

15.10.2008. 22:00
Sedam golova, sedam strijelaca


U pripremnoj utakmici za nedjeljni susret sa Zagrebom Zadar je na terenu u Novigradu pobijedio simpatične domaćine Jasenice sa 7:0. U drugoj minuti Rašo je prekrasnim udarcem s 15 metara doveo Zadar u vodstvo od 1:0. U 16. minuti Terkeš je izbio sam ispred vratara Kneza i povisio rezultat na 2:0 prizemnim udarcem u lijevi donji kut. Do kraja prvoga poluvremena vrlo dobra momčad Jasenica pružala je solidan otpor, a pogotovo vratar Knez koji je obranio nekoliko teških udaraca Zadrana.
U drugom poluvremenu obje momčadi izvršile su po nekoliko izmjena i ulaskom novih igrača igra je živnula i do izražaja je došla bolja tjelesna i taktička pripremljenost prvoligaša. To je već u 48. minuti Župan okrunio golom za 3:0. U 56. minuti Parmaković je povisio vodstvo Zadra od 4:0 prizemnim udarcem kroz šumu nogu s tridesetak metara. Jaseničani polagano padaju polako u igri i Pletikosić je u 70. minuti povisio vodstvo Zadra na 5:0 fantastičnim udarcem s oko 15 metara u gornji desni kut golmana Kneza. Samo minutu kasnije u 71. minuti Batur je nakon solo akcije povisio na 6:0 za Zadar. U 76. minuti na jednu ubačenu loptu u šesnaesterac Jasenica natrčao je Mitrović i zakucao pod gredu za konačnih 7:0 za Zadar. Pristup igri bio je ozbiljan kod prvih jedanaest i kod igrača koji su naknadno ušli u igru.
Nakon 8:0 u Zemuniku Zadar je jučer u Novigradu ostao samo za gol kraći.
– S Jasenicama smo odigrali sličnu utakmicu kao u Zemuniku, s tim da je bilo nekih pogrešaka koje su posljedice toga što neki igrači još pokušavaju određene akcije individualno rješavati. To je neka loša navika od prije i moramo je mijenjati – rekao je Ivica Datković, trener Zadra, nakon utakmice. Na pitanje hoće li 11-orica koja je istrčala u prvom poluvremenu krenuti od prve minute u Kranjčevičevoj, Datković kaže:
– Do Zagreba ima dovoljno vremena i ne želim kod igrača stvarati nepotrebnu psihozu time da sastav određejem nekoliko dana prije utakmice. Mogu reći samo to da su neki igrači, koji su ušli u drugom poluvremenu, pokazali da se na njih može računati u prvoj jedanaestorici.
Hoćete li na Zagreb krenuti s jednim napadačem?
– Što znači igrati s jednim ili dva napadača? Mene takve stvari ne opterećuju, sve ovisi o situaciji na terenu. Sa Zemunikom i Jasenicama se pokazalo da golove zabijaju igrači iz vezne linije pa i oni iz obrane, i to je dobro. Posebno želimo poboljšati realizaciju iz prekida. Zadar se ne može u napadačkom dijelu oslanjati samo na Terkeša.
Tko ne konkurira za Zagreb?
– Za sada samo Puljić i Pletikosić koji imaju tri žuta kartona. Imamo nekolicinu ozlijeđenih igrača, ali te ozljede nisu takve da bismo ih već sada otpisali za Zagreb – zaključio je Datković.


 JASENICE – ZADAR 0:7


NOVIGRAD – Igralište Bravarići. Gledatelja: 100. Sudac: Neven Šimunac (Lišane Ostrovičke). Pomoćnici: Anto Ević (Obrovac) i Šime Žilić (Škabrnja). Strijelci: 0:1 Rašo 2′, 0:2 Terkeš 16′, 0:3 Župan 48′, 0:4 Parmaković 56′, 0:5 Pletikosić 70′, 0:6 Batur 71′, 0:7 Mitrović 76′.
JASENICE: Knez, Klanac, Zubak, Mamić, Zrilić, Jović, Čumurdžić, M. Baričević, Rodić, Jurić, Karlić. Još su igrali: Rončević, J. Baričević I, Maruna, J. Baričević II. Trener: Marko Maruna.
ZADAR: Vuković, Bilaver, Gregov, Parmaković, Batkoski, Šiklić, Surać, Ljubičić, Tomasov, Rašo, Terkeš. Još su igrali: Ježina, Milin, Župan, Mitrović, Batur, Mišlov, Pletikosić, Puljić. Trener: Ivica Datković.