Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nadamo se dobiti i posao sanacije

Autor:

15.10.2009. 22:00
Nadamo se dobiti i posao sanacije


Sada radimo pripremu za sanaciju za koju je predviđeno tri mjeseca radova. Ukoliko dobijemo posao sanacije sigurno je da ćemo zadržati radnike, rekao je Zrnić Marinović


Tvrtka Sirovina odlagalište u utorak je potpisala ugovor sa stotinu radnika Salonita i Vinkom Mladineom, predstavnikom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za pripremu sanacije i dekontaminacije tvornice u Vranjicu. Ovim potezom 103 radnika dobilo je posao na određeno vrijeme, a vršit će pripremne radove za saniranje Mravinačke kave i uklanjanje oko šest tisuća tona preostalih azbestno-cementnih cijevi iz tvorničkog kruga. Zadarska tvrtka Sirovina odlagalište prošle godine je bila tvrtka s najvećim rastom u Dalmaciji, a jedan od poslova na kojima rade je i sanacija tvornice glinice u Obrovcu. Miho Zrnić Marinović, vlasnik Sirovina odlagališta, rekao nam je kako već odavno surađuju s radnicima Salonita.
– Već duže vrijeme imamo dobru suradnju s radnicima i sa Salonitom tako da je ovo samo normalan slijed događanja. Kada smo dobili posao na pripremi za sanaciju Mravinačke kave, na kojoj se nalazi i stadion Vranjica, odmah smo se sjetili tih radnika, kaže Zrnić Marinović dodajući i kako su zaposlili 103 radnika na određeno vrijeme. Nakon odrađena tri mjeseca i završetka pripreme za sanaciju, postoji mogućnost zapošljavanja radnika i na sanaciji.
– Sada radimo pripremu za sanaciju za koju su predviđena tri mjeseca radova. Ukoliko dobijemo posao sanacije, sigurno je da ćemo zadržati radnike, rekao je Zrnić Marinović.
Preostali bivši radnici Salonita, koji nisu zdravstveno sposobni za rad, bit će prijavljeni na Zavod za zapošljavanje, a razlika primanja sa Zavoda i primanja koja bi imali da su zaposleni bit će im nadoknađena posebnom odštetom.