Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sve više Zadrana treba pomoć Crvenog križa

Autor: Dragana Glavočić

15.10.2009. 22:00
Sve više Zadrana treba pomoć Crvenog križa

Foto: Tomislav JERAK



Tijekom prijepodneva desetak je građana donijelo pakete odjeće, obuće, posteljine, igračaka i kućanskih aparata, kao što su sušilo za kosu, mikser, “walkman” te dječja kolica, stol za presvlačenje djeteta


U akciji “Solidarnost na djelu”, u koju se uključilo Gradsko društvo Crvenog križa Zadar, i građani Zadra imali su prilike u razdoblju od 9 do 19 sati donositi pakete odjeće i obuće u sabirni centar Crvenog križa te donirati novac.
Tijekom prijepodneva desetak građana je donijelo pakete odjeće, obuće, posteljine, igračaka i kućanskih aparata, kao što su sušilo za kosu, mikser, “walkman” te dječja kolica, stol za presvlačenje djeteta.
– Odaziv građana je isti kao i prošle godine. Obično poslijepodne, kad građani dođu s posla, donose nešto više paketa. Ponekad dobijemo pakete u kojima je odjeća nemarno odložena, a često bude čista i uredna te spremljena poput pravoga dara, kazala je Štefica Čirjak iz sabirnog centra Crvenog križa na Relji. Kako nam je kazao ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zadar Bore Galac, zapažen je povećan broj korisnika sabirnog centra, dnevno i do 20 ljudi.
Učenice Medicinske škole Ante Kuzmanića tijekom cijelog dana obilazile su Poluotok i područje oko Trgovačkog centra Relja dijeleći bonove u apoenima od 5, 10 i 20 kuna.
– Svim zadarskim srednjim i osnovnim školama podijelili smo bonove u apoenima od 1 kune, a novac će se prikupljati do kraja listopada. Ovom akcijom očekujemo da ćemo prikupiti do 20.000 kuna. S prikupljenim sredstvima kupit ćemo pakete pomoći namijenjene socijalno ugroženim obiteljima. Spomenuta svota novaca neće biti dostatna za pakete pomoći pa ćemo potrebna sredstva namaknuti iz drugih izvora, pojasnio je Galac.