Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Trajekt udario u držač lukobrana na Silbi

Autor:

15.10.2009. 22:00
Trajekt udario u držač lukobrana na Silbi

Foto: Zvonko KUCELIN



Trajekt “Bartol Kašić” jučer je udario u držač lukobrana na Silbi, no nije bilo prodora mora ni ozlijeđenih putnika niti članova posade; oštećenje je popravljeno i trajekt je isplovio na redovnoj liniji.
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture jutros je izvijestilo da će inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Zadar protiv zapovjednika trajekta podignuti optužni prijedlog, a Povjerenstvo za prekršaje te kapetanije će u prekršajnom postupku utvrditi njegovu odgovornost.
U priopćenju se navodi da je jučer u 15,15 sati prilikom pristajanja u luci Žalić na otoku Silbi došlo do naslanjanja trajekta “Bartol Kašić” brodara “Jadrolinije” krmenim lijevim bokom na čelični držač lukobrana, uslijed čega je došlo do oštećenja broda.
Brod je na lijevom boku imao rupu veličine 25 x 25 cm metar iznad vodene linije na udaljenosti 15 metara od krmene rampe, no nije bilo prodora mora niti ozlijeđenih putnika niti članova posade.
Kapetan Lučke ispostave Silba Bogdan Lazarin naredio je da se na brodu obavio privremena sanacija oštećenja. Nakon što je rupa privremeno sanirana, brod je isplovio za Zadar, gdje je izvršen pregled te je brodu izdana zabrana isplovljenja i obaviješten je ured Hrvatskog registra brodova u Zadru. Nakon saniranog oštećenja brodu je osnažena Svjedodžba o sposobnosti broda za plovidbu, te isplovio na redovnoj liniji sa zakašnjenjem od 30 minuta, navodi se u priopćenju.