Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Aktivno u Zadru i bibinjska meditacija

15.10.2010. 22:00
Aktivno u Zadru i bibinjska meditacija


Nakon poraza u prvim nastupima oba sastava Zadra na Višnjiku protiv Dubrovnik i Osijeka te Velike Gorice traže prve bodove
U prošlomu tjednu na početku odbojkaške prvoligaške sezone vidjeli smo jedan mršavi odbojkaški trokorak, jer su se svi naši županijski sastavi morali pomiriti s porazom.
Od kluba iz Bibinja malo tko ove godine očekuje nešto više od održavanja u sedlu i čekanja ljepšega vremena, što će možda biti nešto lakše jer je zbog neimaštine Valpovka ispala iz utrke. Ta će činjenica Goranu brzo uštedjeti dobru svotu kuna jer je put Valpova trebao ovo kolo. Predvođeni trenerom Vicom Fuzulom bibinjski “tići” promukli nakon prvoga poraza i loše igre u prvomu kolu imaju tako prigodu za malu pauzu i vidanje rana.
Lorenin povratak
I dok Bibinjci mogu mirno meditirati, preslagujući se, Zadar danas očekuju dvije domaće utakmice. Prvi će nastupiti ženski sastav koji je u prošlomu kolu, premda nije osvojio niti boda, ostavio odličan dojam. Ovaj vikend uz mlade nadolazeće nove snage zadarske ženske odbojke u 16.30 sati istrčat će ponovo pred svojim navijačima kompletan Hrabrov-Vrkić-Zrilić trojac. Tamara Vrkić, jedna od povratnica, nije nezadovoljna porazom 1:3 od Marine Kaštela.
– Mislim da smo igrale dobro, ali eto, bile su stvarno bolje, i više i jače i krupnije, iako smo unatoč tome mogle uzeti i više nego što se uzelo. Ali ja sam zadovoljna jer se na početku godine činilo kako neće biti dobro, a cure su se zapravo odlično snašle. I dobro je znati da je tako tu neka nova generacija – kaže Tamara, s mislima na sljedećega protivnika.
– Ne znam u kojem će sastavu Dubrovnik doći, ali bude li kao ovih prošlih godina bit će teško jer su iskusne i uvijek izrazito motivirane – nastavlja prije nego će se osvrnuti na svoju ulogu u prvom susretu, kada ju je trener Robert Kresoja stavio nakon dva seta u igru.
– Nisam znala da ću uopće ulaziti u igru jer sam ove godine tu stvarno ako bude potreba, ali mislim da je bilo dobro. Došla sam u Zadar i vratila se poslije faksa i ne znam što bih radila navečer osim išla na trening. Jedna drugu povuče – baš je dobro tamo – rezimirala je povratak trojca čije je prošlogodišnje zbogom odbojci tako ispalo samo doviđenja.
Nakon Dubrovnika Zadranke će ovaj vikend igrati još jednu utakmicu Prve lige. Naknadno je na zamolbu Osijeka zbog smanjivanja troškova, jer gošće danas igraju u Splitu, dogovorena utakmica u nedjelju u Višnjiku s početkom u 13 sati. Zadar i Osijek trebali su igrati u 4. kolu.
Zadranima Velika Gorica
Mladi Filip Hrabrov, najbolji u redovima Zadra u porazu 2:3 protiv Gornje Vežice misli da su izgubili jer su jako loše, nepovezano otvorili.
– Nije me to iznenadilo jer je to ipak prva utakmica, a tako ni prošle godine nismo baš najbolje otvorili. Kasnije u susretu, kada smo povezali redove, počeli smo bolje igrati a na kraju smo zapravo ispustili pobjedu iz ruku. Nadam se da će sljedeće utakmice biti puno bolje. Momčad nije pala i u subotu idemo na pobjedu kao da se ništa nije dogodilo. Liga je duga i nema razloga za preveliku tugu, svaki se vikend igra, treninga ima i nemamo vremena plakati – razmišlja Filip u očekivanju Velike Gorice s kojom će Zadrani u Višnjiku zaigrati poslije svoje ženske ekipe, danas u 18,15 sati.
– Velika Gorica je prošle godine bila dosta jaka, pobijedili smo ih u gostima a doma smo izgubili kada više nismo imali nikakvih šansi za viši plasman, pa onda ni ambicija. Ako svi budemo na okupu mislim da ćemo pobijediti – očekujem puno bolju partiju i vjerujem da će neki igrači koji su prošlu subotu pokazali manje, protiv Gorice pokazati puno više jer to mogu – a onda ne bi trebalo biti problema – zaključuje Hrabrov.
 


U nedjelju Donat – Arbanasi


Ovaj vikend igraju se i utakmice 3. kola Druge lige odbojkašica. Gradski rivali Donat i Arbanasi međusobnu će utakmicu odigrati u nedjelju (11 sati) u dvorani ŠRC Franka Lisice. Druga ekipa Zadra je danas (subota, 14) na Višnjiku domaćim splitskim Brdima, a dva sata kasnije počinje dvoboj između Bibinja i Nove Mokošice u kojem se domaće Bibinjke nadaju osvajanju prvih bodova.




 


Luce, jesi živa?


Kako Prva odbojkaška liga može biti i nezgodna stvar vidjeli smo u prošlomu kolu, a na svojoj koži to je posebno osjetila Lucija Pavin. Jedna od mladih Zadrovih igračica, koja je debitirala u Prvoj ligi i iznimno se dobro snašla, našla se pred kraj trećega seta na udaru silovite kaštelanske kapetanice Anđele Šiško, za koju je Dalibor Masnov, delegat na susretu, rekao kako “lupa kao muško”. Lopta ju je pogodila u desnu stranu glave u predjelu oka jer je bila tako brza da Lucija nije uspjela postaviti obranu, a trener Robert Kresoja brižno je reagirao pitanjem: Luce, jesi živa? Lucija je bez posljedica nastavila s igrom, ali udarac sigurno nije bio nimalo ugodan.