Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dižemo se iz utakmice u utakmicu

15.10.2010. 22:00
Dižemo se iz utakmice u utakmicu


Sigurno da ni mi trenutačno nismo u najboljoj mogućoj formi – kaže Žorić
Luka Žorić bio je najkorisniji igrač Zagreba i u domaćoj pobjedi protiv Radničkog u prvom kolu (15p, 14sk, val.27) i u gostujućem slavlju kod Igokee u srijedu (17p, 8sk, val.16). S te dvije relativno lake pobjede, iako nijedna nije ostvarena dvoznamenkastom razlikom, Zagrepčani u vrlo dobrom raspoloženju dočekuju Zadrane.
– Utakmica je jednako bitna i nama i njima. Njima da se izvuku iz tog lošeg starta, a nama da potvrdimo ove dvije pobjede, naročito drugu na gostovanju kod Igokee. Pripremit ćemo se najbolje što možemo i pokušati pobijediti – kaže hrvatski reprezentativni centar.
Iako u utakmicama Zadra i Zagreba, “mravi” na papiru nikada nisu bili veći favoriti nego sada, Žorić poziva svoje na oprez.
– Zadar je uvijek Zadar. Odigrali su dvije utakmice u egalu i na kraju izgubili, a da su pobijedili, drugačije bi se pričalo. Mislim da se nakon dva kola ne može reći da je netko puno kvalitetniji ili puno slabiji. Košarka je timski sport, nije sve samo u individualnoj kvaliteti. I Cedevita je protiv njih slovila za velikog favorita pa je na kraju posljednji napad odlučio. Slično vrijedi i za Olimpiju, koja je Euroligaš, a i ta je utakmica bila neizvjesna do posljednje lopte. Prema tome, još se ne može reći kakvo je pravo stanje u kojoj momčadi. Mislim da će se oni dizati iz utakmice u utakmicu, ali nadam se da protiv nas još neće pokazati tu svoju kvalitetu.
Kako je izgledao Zagreb u prva dva kola?
– Pišu se dvije pobjede i to je najvažnije. Pored toga, mislim da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i jako je bitno što se dižemo i razvijamo igru s pobjedama, a ne s porazima. Sigurno da ni mi trenutačno nismo u najboljoj mogućoj formi, ali trebamo se nastaviti dizati na ovaj način i nadam se da ćemo to napraviti pobjedom protiv Zadra.
Žorić je trenutačno prvi strijelac (32) i skakač (22), te najkorisniji igrač svoje momčadi, a jedino negativno u njegovoj statistici su izgubljene lopte, 12 u dvije utakmice.
– Zadovoljan sam kada momčad pobjeđuje. Što se moje igre tiče, mislim da ovo sada nije ni moj, a ni momčadski maksimum. Mogu i moram puno bolje.
Kako u igri zajedno funkcioniraju Žorić i Kasun, koji slove za najbolji centarski par u NLB ligi?
– Ideja trenera je da nas dvojica što više igramo zajedno. Ne poznajemo se još dovoljno dobro i još to ne izgleda onako kako bi trebalo, ali iz dana u dan ide na bolje. Kasun je pravi igrač i o njegovoj je kvaliteti dovoljno reći da je igrao u NBA-u i najvećim europskim klubovima.


Selidba iz Trnskog


Kako prolazi prilagodba iz Trnskog u dvoranu Dražena Petroviću?
– Naš pravi domaći teren je bilo Trnsko i tamo smo se stvarno osjećali kao doma. Sada je malo drugačije, nismo se još u potpunosti naviknuli, ali siguran sam da ćemo se vrlo brzo prilagoditi.