Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Paški TZ čeka novog direktora

15.10.2010. 22:00
Paški TZ čeka novog direktora


U idućih mjesec dana raspisat će se natječaj za vršitelja dužnosti direktora Turističke zajednice koji će biti imenovan na rok od šest mjeseci kako bi mogao obaviti sve poslove za turističku sezonu, rekao je gradonačelnik Ante Fabijanić
U Turističkoj zajednici Grada Paga posljednjih su se dana dogodile velike promjene. Dugogodišnji direktor TZ-a Slavko Pernar je otišao u mirovinu, a gradonačelnik Paga Ante Fabijanić koji je i predsjednik Skupštine i Turističkog vijeća TZ-a preuzeo je ovlasti direktora.
– U idućih mjesec dana raspisat će se natječaj za vršitelja dužnosti direktora Turističke zajednice koji će biti imenovan na rok od šest mjeseci kako bi mogao obaviti sve poslove za turističku sezonu, rekao je gradonačelnik Ante Fabijanić.
Uz direktora, promijenit će se i sastav Skupštine i Turističkog vijeća.
– Budući sastav Skupštine bit će poznat uskoro, a uz to predložit će se i neke izmjene u Statutu Turističke zajednice. Dakle, sve ćemo pripremiti za raspisivanje natječaja za vršitelja dužnosti direktora, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Promjene u sastavu Skupštine TZ-a vjerojatno neće biti velike jer je sastav određen zakonom, odnosno članstvo Skupštine utvrđuje se razmjerno visini udjela pojedinog člana u prihodu Turističke zajednice. Skupština će izabrati novo Turističko vijeće, a Turističko vijeće će raspisati natječaj za vršitelja dužnosti direktora. Do kraja listopada Turistička zajednica mora pripremiti financijski plan za iduću godinu kako bi se programi TZ-a mogli uvrstiti u gradski proračun.
– Očekujem da će nakon što se imenuje vršitelj dužnosti direktora, suradnja između Turističke zajednice i Grada Paga biti dobra kao i do sada i da će se Pag kvalitetno predstavljati na turističkim sajmovima u inozemstvu kako bi turistička sezona bila što bolja, zaključio je gradonačelnik Ante Fabijanić.