Rok za predaju zahtjeva do 15. studenoga

Slika korisnika admin
Adam VIDAS
U Obrovcu stipendirajući svoje studente pokazuju da je ulaganje u obrazovanje investicija za budućnost

Nastavljajući svoju praksu iz predhodnih godina, u Gradu Obrovcu i ove će školske godine stupendirati redovite studente s gradskoga područja. U protekloj školskoj godini to je pravo ostvarilo pedeset i sedam studenata, a za ovu školsku godinu je Odsjek za gospodarstvo i društvene djelatnosti uputio poziv redovitim studentima kojemu je rok do petnaestog idućeg mjeseca.

Odlukom Gradskog vijeća Grada Obrovca pravo na stipendiju imaju svi redoviti studenti koji su redovito upisali godinu u mjesečnom iznosu od tristo kuna, dočim studenti s višim projsekom ocjena mogu ostvariti i pravo na dodatne nagrade.

Iz Odsjeka za gospodarstvo i društvene djelatnosti pozivaju studente da ostvare svoja prava, a da bi to učinili potrebno je napisati zahtjev te mu priložiti presliku domovnice, potvrdu o prebivalištu presliku prve stranice indeksa, presliku osobne iskaznice, potvrdu s fakulteta o upisu tekuće godine, prijepis ocjena iz prethodne godine studija, studenti prve godine studija (brucoši) - prijepis ocjena završnog razreda srednje škole, presliku ili broj kartice žiro računa u banci.

Pravo na gradsku stipendiju mogu ostvariti samo redoviti studenti kao i oni koji nisu već primatelji nekih stipendija prema drugim zakonskim osnovama.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika kumariDevi
studenti s višim prosjekom ostvaruju dodatne nagrade! bravo...izgleda da jedino u Vrsima studenti s višim prosjekom NE DOBIVAJU NIŠTA! da, vjerovali ili ne, studenti koji su bili bolji od svih nisu dobili stipendiju...ali neka...preživjeli su i još su bolji... i svjesniji koliko im njihova općina (ne)želi pomoći...bravo za općinu Obrovac...
Slika korisnika berekin
da, čuo sam za to. žalosno, prežalosno. na svu sreću postoje još općine koje se brinu za svoje studente i ne dodjeljuju stipendije po babu i stričevima kao u Vrsima. na sreću, a trebalo bi biti normalno da svatko bude nagrađen prema zaslugama. zato i ja kažem, bravo općini Obrovac.