Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bilosniću po drugi put prva nagrada za putopis

Autor: Z L

15.10.2012. 22:00
Bilosniću po drugi put  prva nagrada za putopis


Tomislav Marijan Bilosnić po drugi put za redom dobio je prvu nagradu za hrvatski književni putopis, koju daje časopis za književnost, umjetnost i kulturu Kaj, čiji je nakladnik Kajkavsko spravišće iz Zagreba. Naime, ovaj ugledni hrvatski književnik, kao putopisac pobijedio je za redom na 5. i 6. natječaju za hrvatski književni putopis, čiji je pokrovitelj Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Krapinsko-Zagorska županija.
Bilosniću je nagrada dodijeljena 13. listopada 2012. godine na putopisnoj manifestaciji u sklopu 6. Dana Franje Horvata Kiša u Društvenom domu u Loboru.
Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu prof. dr. sc. Joža Skok, predsjednik, dr. sc. Ivo Kalinski, dr. sc. Božica Pažur i Darko Raškaj, dipl. iur. između 30 autora koji su sudjelovali na natječaju za hrvatski književni putopis, odlučilo se za Bilosnićev putopis Pravokutni trokut Chelsea kao najbolji među pristiglima. U ocjeni povjerenstva stoji:
“Tomislav Marijan Bilosnić, uz prošlogodišnju putopisnu hodnju po Francuskoj i Španjolskoj ove se godine otputio u London, Chelsea i Wales. Njegov nagrađeni Pravokutni trokut Chelsea pravi je iscizelirani ogled putopisne forme, vrlo informativan, s obiljem strukturnih varijacija koji nam osim stvarne napučenosti obiljem podataka nudi i onu simboličnu povezanost među njima. Osim gole faktografije njegov se tekst može podičiti i onim specifičnim humornim interpolacijama koje mu daju poseban šarm.”