Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Optuženi: nismo nikoga oštetili niti nešto zgriješili

15.10.2013. 22:00
Optuženi: nismo nikoga oštetili niti nešto zgriješili


Ivo Dević predsjednik Uprave Hotela Zadar je u svojoj obrani porekao sve navode iz optužnice, dok je Ivo Aleta pojasnio kako je pir platio iz dobiti svog poduzeća. Slavko Šimović je rekao kako se u njegovom slučaju radilo o pozajmici


Nikada ni za jednu od svadbenih večera nisam znao u detalje. Za ovo sam saznao tek nakon tri godine kada je ovaj postupak pokrenut. Onda sam počeo istraživati i razgovarati sa zaposlenicima i tada sam prvi puta saznao za detalje tih radnji. Poričem sve činjenice iz optužnice, osim činjenice da sam i u to vrijeme bio predsjednik Uprave Hotela Zadar i odgovorna osoba. Poričem da sam pregovarao u bilo kakvim organizacijama pirova jer to nije moj posao – rekao je jučer u svojoj obrani na Županijskom sudu u Zadru Ivo Dević (62), aktualni predsjednik Uprave Hotela Zadar d.d. On je podsjećamo, uz Ivu Aletu (62) vlasnika i direktora tvrtke Aleta d.o.o. te Slavka Šimovića (55) vlasnika i direktora tvrtke Ploter d.o.o. optužen zbog zloporabe položaja i ovlasti s ciljem pribavljanja znatne imovinske koristi, a na teret im se stavlja i da su kao odgovorne osobe neistinitu ispravu uporabili u poslovanju kao da je istinita.
Što se pak, tiče Slavka Šimovića, Dević je naglasio da ga nikada prije nije vidio te da ga je upoznao tek sada kad je suđenje počelo.
Ivo Aleta je pojasnio Sudskom vijeću Borisa Radmana kako su oni obiteljska firma, ima i radnike koji su kod njega zaposleni neprekidno od najmanje deset pa do 25 godina. Pohvalio se kako u tih 25 godina koliko njegova tvrtka posluje nikada nikome nije ostao dužan niti dana što znači da mu je poduzeće solventno i da uredno plaća porez i sve svoje obveze.
Slavko Šimović, vlasnik Plotera je pojasnio kako je njegovo poduzeće Ploter za plaćanje pira njegove kćeri u hotelu Kolovare posudilo novac njemu – Slavku Šimoviću te da je on to vratio.
Ivo Aleta je podsjećamo, u hotelu Kolovare prije pet godina održao pir za svoga sina koji je koštao gotovo 114 tisuća kuna, a Slavko Šimović svadbenu večeru svoje kćeri koja je koštala nešto više od 133 tisuće kuna.