Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ovisnost o kocki bila je “okidač” za pljačkaške pohode

15.10.2013. 22:00
Ovisnost o kocki bila je “okidač” za pljačkaške pohode


Sudski vještak psihijatrijske struke utvrdio je kod optuženika tešku ovisnost o kocki zbog koje se sumnja kako je krenuo u pljačkaške pohode po zadarskim trgovinama. Preporučuje obavezno liječenje od ovisnosti o kocki


Moj je sin inače dobra i srčana osoba. Bio je to trenutak slabosti uvjetovan raznim okolnostima. Povukla ga je kocka. Majka mu je ostala bez posla, a moja plaća bila je opterećena kreditom u švicarcima koji smo digli kako bi uredili prostor u kojem živimo. Teško je podnio i smrt bake po majci za koju je bio jako vezan, a sve teže je podnosio i nezaposlenost. Očekivao je posao u Čistoći, ali nikako da se to realizira – ispričao je Valter L. otac mlađeg punoljetnika Josipa L. koji je u prosincu prošle godine te siječnju i veljači ove godine počinio šest razbojništava u trgovine na području Zadra. Otac je sa sudskim vijećem podijelio i priču o odrastanju njegova sina koji je, kako je istaknuo, ratno dijete.
Optužnica Županijskog državnog odvjetništva sastoji se od šest točaka, a tereti ga za šest oružanih razbojstava u trgovine koje je počinio maskiran i naoružan nožem dugim 28 centimetara i oštricvom od 17 centimetara.
Suđenje se nastavlja, a na slijedećoj raspravi saslušat će se socijalna radnica, psihologinja Mara Redžepagić koja bi trebala iznijeti socijalnu anamnezu za optuženika.