Picula male otočane počastio putem u Bruxelles

Slika korisnika admin
Autor: 
PIXSELL

Jedanaestero učenika iz osnovnih škola s otoka Iža, Prvića i Silbe jučer je iz zračne luke u Zemuniku krenulo put Bruxellesa, u koji ih je pozvao Tonino Picula, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu.

Cilj putovanja je upoznavanje najmlađih s institucijom Europskog parlamenta i približavanje rada hrvatskih zastupnika u Bruxellesu. Jednako tako, zastupnik Picula želi naglasiti važnost održavanja nastave u malim otočnim osnovnim školama suočenima sa zatvaranjem zbog premalog broja učenika. Jadranski otoci, koji se ionako nose s dodatnim razvojnim problemima u odnosu na sredine na kopnu, bez osnovnih škola bit će izloženi daljnjem napuštanju. To svakako nije strateški nacionalni interes, poručeno je iz Ureda zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule.

Učenici će tijekom putovanja biti u pratnji petero odraslih osoba: dvoje ravnatelja, dvije učiteljice te voditelja Ureda zastupnika Picule u Zagrebu Ivana Matića, a smješteni su u hotelu Citadines Toison D'Or Bruxelles, stoji u priopćenju.

Jučer su djeca prošetala gradom i posjetila poznatu belgijsku čokolateriju Leonidas, nakon čega su uživali u večeri u centru grada.

Učenici će danas nakon doručka posjetiti Europski parlament, u pratnji s vodičem obići će ga i slušati predavanje o njemu. Potom slijedi razgovor sa zastupnikom Toninom Piculom. Slijedi i posjet popularnom parlamentarnom okupljalištu Mickey Mouse, obilazak muzeja Parlamentarium, ručak, posjet parku Mini Europa, posjet Atomiumu, večera u centru grada te povratak u hotel.

U četvrtak 17. listopada slijedi povratak u Zadar u popodnevnim satima.

Put je isplaniran na način da je djeci organizirano edukativno i zabavno vrijeme od trenutka polijetanja pa do slijetanja. Put je "pokriven" iz budžeta zastupnika u Europskom parlamentu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno