I Kožinjani će napokon moći dostojanstveno ispratiti pokojnika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

Nakon dugog čekanja mještani Kožina konačno bi na mjesnom groblju trebali dobiti oproštajnu dvoranu.

Grad Zadar pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave za izgradnju zgrade - oproštajne dvorane na mjesnom groblju u Kožinu. Poziv za nadmetanje objavljen je 2. listopada 2015., a rok za dostavu ponuda je 22. listopada.

Elvira Sterle, gradska vijećnica i vijećnica MO Kožino jako je zadovoljna što su se godine čekanja isplatile i što se uskoro kreće s realizacijom ovog projekta.

- Dugo se čekao dovršetak prostorno planske dokumentacije i problema prostorno planskog akta. Godinama se to radilo i molili smo da se ubrza postupak. I ja kao gradska vijećnica gotovo sam na svakom aktualnom satu Vijeća iznova postavljala ovo pitanje, prisjetila se Sterle.

Sada kada su u poptunosti usklađeni dokumenti sa zakonskim rokovima i nakon dovršetka postupka javne nabave, očekivanja su kako će se s gradnjom oporoštajne dvorane krenuti odmah, jer, kako Sterle navodi, nema razloga za čekanje. Osim toga i sredstva u proračunu su osigurana.

Idejni projekt izgradnje oproštajne dvorane radio je arhitektonski ured Simić, a cijena iznosi 750 tisuća kuna plus PDV. Ipak, o krajnjoj cijeni odlučit će postupak javne nabave.

U sklopu oproštajne dvorane planirano je uređenje ogradnog zida, te djelomično hortikulture na groblju. Za oproštajnu dvoranu planirano je kako će biti izgrađena prema najsuvremenijim estetskim i funkcionalnim standardima.

- Važan je ovo projekt za mještane Kožina koje će u najtežim trenutcima dati dostojanstvo obiteljima pokojnika. Kako trenutno nema oproštajne dvorane sada se ispraćaji obavljaju iz kuće pokojnika što je emocionalno teže za obitelj, ali i nije u skladu sa vremenom u kojem živimo, kazala je Sterle.

Dodaje kako su i samo mjesno groblje u Kožinu izgradili mještani, ali su ga prije nekoliko godina, sukladno propisima dali na upravljanje Nasadima. I dok se kreće na izgradnju oproštajne dvorane, izgradnju kapelice također na groblju u Kožinu, mještani ovog gradskog mjesnog odbora čekaju, oduvijek.

- Želja mještana Kožina jest da se sa radovima krene krajem ove ili početkom sljedeće godine, zaključila je Sterle.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno