Mazija: Još se uigravamo

Slika korisnika admin
Autor: 
Ivan JAMIČIĆ

Premijera nije bila blistava, ali i takva je bila dovoljna za pozitivnu ocjenu. Pobjeda (52:46) u Slavonskom Brodu za košarkašice Zadra u konačnici je dobar početak sezone.

- Nismo odigrali na visokoj razini, što je i razumljivo. Bili smo bez Lare Nikpalj i Lucije Štrmelj, s nedovoljno oporavljenima Ivanom Dujić i Glorijom Sikirić. Osim toga, Brod se potvrdio kao solidna ekipa koja će sigurno i u nastavku sezone potvrditi svoju kvalitetu, posebno na domaćem terenu - rezimirala je Marija Mazija, trenerica Zadra, dojmove iz dvoboja protiv Broda na Savi. Uspjeh u gostima sada treba potvrditi na domaćem terenu protiv Šibenika, ekipe koja je daleko od nekadašnjeg sjaja. Ipak...

- Dovoljno je reći da smo protiv Šibenika u pripremnom periodu izgubili trening utakmicu. Igraju dosta brzo, imaju nekoliko dobrih šuterica koje ćemo morati zaustaviti ako želimo do pozitivnog rezultata.

Lani je Zadar tri puta pobijedio Šibenik, dva puta u A-1 ligi i jednom u Kupu.

- Šibenik je uglavnom ostao na okupu tako da su djevojke dobro uigrane. S druge strane, mi smo još uvijek u nekakvom pripremnom periodu. S obzirom na određene promjene koje su nam se dogodile, ali i na izostanke s treninga zbog ozljeda i bolesti igračica još nismo u mogućnosti pružiti najbolja izdanja.

Mazija je u najavi sezone govorila o novim pozicijama za neke igračice, o tome da se ekipa mora naučiti koristiti Anu Vrsaljko u reketu...

- Sve su to segmenti igre na kojima i dalje radimo. Ne bojim se za nas kada smo kompletni i uigrani. Ovako, sa svima možemo imati problema.

U Brodu je Ivana Dujić odigrala veći dio utakmice na poziciji organizatorice igre. Pomagala je i povratnica Glorija Sikirić, a veliki dio posla u skakačkom dijelu odradile su Vrsaljko i Marta Erslan koje su zajedno upisale 26 skokova (12+14).

- Izvukli smo maksimum iz te utakmice i nadam se da ćemo na tom tragu biti i protiv Šibenika. Bitno je pobjeđivati u utakmicama s klubovima koji su u našem rangu. Kada budemo svi zdravi vidjet ćemo do kuda sežu naše mogućnosti - zaključila je Mazija.

Raspored 2. kola: Zadar - Šibenik (subota, 18 sati), Pula - Trešnjevka 2009, Split - Kvarner, Croatia 2006 - Ragusa, Brod na Savi - Medveščak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno