OraH: Četiri kandidata iz Zadra

Slika korisnika admin
PIXSELL

Na mandat u IX. izbornoj jedinici juriša i OraH Mirele Holy koji je jučer sastavio listu kandidata za ovu jedinicu. Time su postali prva stranka koja je obznanila imena za ovo izborno područje, dok druge stranke to odgađaju do posljednjeg roka u ponedjeljak.

Na listi je čak četvero kandidata iz Zadra, a na najvišem je mjestu, četvrtom, predsjednik zadarske organizacije, Ivan Guina. Iza njega su Šime Grbin na šestom, Helena Mikulandra na sedmom i Elizabeta Smolić na 13. mjestu.

Iako im ankete ne daju ni prijelaz izbornog praga, u ORaH-u su uvjereni u osvajanje jednog mandata. Sa kampanjom u Zadru započinju idućeg tjedna kada u Zadar dolazi rukovodstvo stranke. Kako je ORaH u prilično nezavidnoj financijskoj situaciji i raspolažu s vrlo malo sredstava za kampanju, pažnju birača pokušat će dobiti neuobičajenim predizbornim metodama.

Dok druge stranke već zakupljuju čitave stranice novinskih prostora, u ORaH-u priznaju kako nemaju novca za oglase i jumbo plakate, pa će pokušati privući birače sa, kako kažu, malo originalnijim metodama - dijelit će knjižicu "Kuharica održivog razvoja" sa receptima za svaku izbornu jedinicu.

Na Narodnom trgu postavit će štand s kojega će Zadranima dijeliti letke sa receptima za autohtona jela ovoga kraja. A o tome što predlažu za Zadarsku županiju, koordinator stranke za IX. jedinicu, Željko Ivanišević, kaže:

- U Zadru ćemo u ponedjeljak ili utorak predstaviti ORaH-ovu kuharicu sa receptima koji objedinjuju sve autohtone proizvode toga kraja. Na ovaj ćemo način istaknuti vrijednost izvorne hrane, ali i pojasniti naš politički stav. Građani će to moći uzeti na štandu u obliku letaka, a što se tiče očekivanja za IX. jedinicu, ostajemo pri tome da ćemo dobiti jedan mandat - poručuje Ivanišević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno