Razmjena dobara po simboličnoj cijeni

Slika korisnika admin
Buvljak traje od 12 do 18 sati

Autonomni kulturni centar Nigdjezemska ove subote od 12 do 18 sati organizira svoj prvi buvljak. Buvljak je osmišljen kao alternativna opcija naturalne trampe gdje se u opuštenoj kućnoj atmosferi razmjenjuju osobna materijalna dobra po simboličnoj cijeni. Pozadina ovog događaja je i njena ekološka narav te širenje kreativno umjetničkog duha, poručuju organizatori te pozivaju sve zainteresirane da "svojim dolaskom pronađu ili ponude zlata vrijedne komade odjeće, nakita ili zaboravljene vrednote".

Bez najave i kotizacije

- Buvljak je za sve vas koji se želite osloboditi starih stvari ili pokazati nove te za one koji će tim istim pružiti novi dom.

U sklopu Buvljaka, za one koji još nisu upoznati, predstavit će se i Besplatni dućan (Uzmi i/ili Ostavi) putem kojeg Nigdjezemska, kao društveni centar, pruža direktnu kritiku konzumerizmu te poziva na međusobnu solidarnost kroz besplatnu razmjenu.

Izlagači koji se odazovu na ovo događanje ne moraju najaviti svoj dolazak, a ne moraju niti platiti kotizaciju za štand, jer je on besplatan. Organizatori osiguravaju mjesta koliko im to mogućnosti dopuštaju, no pozivaju izlagače da i oni sami sami ponesu vlastite predloške na kojima će prezentirati svoje stvari.

Može se prodavati ili "trampati" apsolutno sve, od odjeće, nakita, dizajnerskih radova, ploča, knjiga i sveg ostalog što netko smatra da će zainteresirati ostale.

Svijetla točka aktivizma

Autonomni kulturni centar Nigdjezemska svijetla je točka zadarskog urbanog aktivizma. Neformalna inicijativa okupljena oko prostora bivše kotlovnice u vojnom kompleksu „Stjepan Radić" sa prvim koracima krenula je prije nekoliko godina. U ovo kratko vrijeme postali su rasadište različitih alternativnih edukativnih sadržaja, počevši od projekcija filmova pa do knjiških sajmova. Tamo se pripremaju i večere, održavaju različiti koncerti... Sve u svemu, živa mala zajednica koju svakako s vremena na vrijeme valja podsjetiti. Čisto da se podsjetimo kako izgleda zdravi kreativni pogled na svijet, sastavljen od iskorištavanja raspoloživih resursa s ciljem ostavljanja boljeg svijeta mladim naraštajima. Ili kako jednostavno poručuju iz Nigdjezemske - nečije smeće je drugome blago.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno