U Zadru simpozij hrvatske udruge socijalnih radnika

Slika korisnika admin
Autor: 

U Zadru se od 14. do 16. listopada održava Simpozij Hrvatske udruge socijalnih radnika, koji je ove godine posvećen praksi socijalnog rada. Simpozij se održava u organizaciji Hrvatske udruge socijalnih radnika pod nazivom: "Praksa socijalnog rada iz perspektive korisnika i stručnjaka", a uz brojna stručna izlaganja sudionici će imati mogućnosti razmijeniti primjere dobre prakse. Glavni pokrovitelj VII simpozija je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a njen izaslanik na otvaranju bio je župan Stipe Zrilić koji je naglasio kako je sretan i ponosan kada neko strukovno udruženje ili drugi organizator baš našu županiju odabere za održavanje nekog skupa. No, župan je istaknuo kako je nedopustivo da na ovaj simpozij nije došao nitko iz Ministarstva socijalne politike i mladih u čijoj su nadležnosti poslovi socijalne skrbi te kako je to još jedan dokaz njihove nebrige za ovaj važan segment u vremenu krize društva u cjelini.

- Vrijeme u kojem živimo obilježeno je krizom. Ona je prije svega gospodarska, no ujedno je kriza morala, kriza pravih vrijednosti, kriza društva u cjelini. I u našoj državi osjeća se porast socijalnih problema, veliki je broj nezaposlenih, ljudi se otuđuju jedni od drugih, nedostaje tolerancije, istaknuo je župan i dodao kako takva situacija pred socijalne radnike stavlja sve više izazova i novih odgovornosti, a dostupnih materijalnih resursa je manje. Dodao je i činjenicu kako plaće većine socijalnih radnika nisu visoke, a da su socijalni radnici samim odabirom studija znali kako ne odabiru zanimanje, već poziv.

Na svečanosti otvaranja u ime domaćina govorila je predsjednica Udruge socijalnih radnika Štefica Karačić, predstojnik Studijskog centra socijalnog rada Nino Žganec i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i pročelnica gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno