U Zagrebu, Zadru i Splitu stanovi za djelatnike vojske

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
PIXSELL
Korisnici stanova imat će dvije opcije - korištenje najma uz mogućnost kupnje stana ili kupnje stana pod određenim uvjetima

Ministar obrane Ante Kotromanović i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj, potpisali su prekjučer sporazum o suradnji na realizaciji projekta izgradnje i davanja u najam te prodaju stanova za potrebe Ministarstva obrane. Riječ je o izgradnji stanova po uvjetima iz Zakona o društveno poticanoj stanogradnji radi rješavanja stambenih potreba djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga, s posebnim naglaskom na deficitarna zanimanja.

Prema planu, prve lokacije zemljišta koje će osigurati Ministarstvo obrane na kojima bi se trebala početi gradnja su u gradovima Zagrebu, Zadru i Splitu. Korisnici novoizgrađenih stanova imat će dvije opcije, korištenje najma uz mogućnost kupnje stana ili kupnje stana pod određenim uvjetima. Za provedbu Sporazuma osnovano je Povjerenstvo u kojem će biti predstavnici Ministarstva obrane, Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Povjerenstvo će pripremiti sve modele za izgradnju navedenih stanova. Provoditelj ovoga programa je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, a Ministarstvo obrane će definirati uvjete za dodjelu tih stanova.

- Sporazumom se utvrđuju postupci i radnje koje je potrebno provesti radi realizacije projekta izgradnje i davanja u najam, odnosno prodaje stanova za potrebe djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Oružanih snaga. Sukladno odredbama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji, Republika Hrvatska za poticanje stanogradnje osigurava financijska sredstva te može za izgradnju stanova osigurati i građevinsko zemljište i druga sredstva, posebice radi rješavanja stambenih potreba djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika te drugih državnih službenika i namještenika.

Predmetnim Sporazumom Ministarstvo obrane iskazalo je namjeru osiguranja građevinskog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, koje je imalo vojnu namjenu, na lokacijama u Zagrebu, Splitu i Zadru, za izgradnju stanova za potrebe djelatnih vojnih osoba te državnih službenika i namještenika. Za provedbu Sporazuma sporazumne strane će osnovati povjerenstvo koje će izraditi postupke i radnje potrebne za provedbu istog te pripremiti odgovarajuće akte za provedbu. Imajući u vidu datum potpisivanja Sporazuma te potrebu obavljanja određenih predradnji, u ovom trenutku se ne može govoriti o konkretnim lokacijama na području Zadra i Zadarske županije, broju stanova, cijeni izgradnje i predviđenom početku radova, kazali su u APN-u.

Kao što se otprije zna, jedina lokacija koja je predviđena za ovakve stanove su Crvene kuće na kojima su već izgrađeni stanovi iz programa POS-a te za stradalnike Domovinskog rata.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno