Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Priča isprepletena zdravstvom, kulturom, volonterstvom, estradom…

16.10.2018. 14:30
Priča isprepletena zdravstvom, kulturom,  volonterstvom, estradom…


Jako smo zadovoljni jer mislimo da je koncert Petra Graše u zadarskom Hrvatskom narodnom kazalištu bio pun pogodak. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta i atmosfera je bila jednostavno – neopisiva. Još jedanput želim naglasiti kako je bio dovoljan tek, telefonski poziv, a potom i stisak ruke da s njim dogovorimo humanitarni koncert, priča Igor Blaslov, predsjednik zadarske podružnice Hrvatske udruge leukemija i limfomi dodajući kako je od ulaznica ukupno prikupljeno nešto malo, manje od 51 tisuće kuna.


Kontakt s liječnikom
– Kad odbijemo troškove koji su bili nužni, sav novac ide radu naše udruge i zadarskoj Hematologiji. Naime, u dogovoru s liječnicima na tom odjelu od prikupljenih sredstava, kupit ćemo što bude potrebno – rekao je jučer zadovoljno Igor Blaslov koji zajedno sa suprugom Tanjom već tri godine organizira razna humanitarna događanja u sklopu projekta – Znanjem do zdravlja, kojim se kroz udrugu pomaže onkološkim bolesnicima. Ali, ovaj poznati bračni par zadarskih humanitarca pokrenuo je, podsjećamo, i projekt zadarske socijalne samoposluge koji uspješno traje.
– Osim Grašinog koncerta, cilj nam je bio i dovesti u Zadar, vrhunske liječnike – hematologe. Kao što znate, u subotu u zadarskoj Gradskoj loži održano je predavanje – Znanjem do zdravlja. Ono na što smo stavili poseban naglasak i što nam je bio cilj, to je da omogućimo svima koji to žele ili pak, osjećaju potrebu, osobni kontakt s liječnikom  bez uputnice, liste čekanja, bijelog mantila… To nam je bila ideja i misao vodilja i po tome smo drugačiji od drugih. I liječnici su nam to rekli i rekli su kako im je čast i zadovoljstvo doći u Zadar – ispričao je Igor Blaslov.
Tako su pacijenti, njihove obitelji, ali i svi drugi zainteresirani imali mogućnost čuti mišljenje i savjet i pitati liječnika sve što ih je zanimalo i mučilo.


Ovim projektom svi su na dobitku
– To su posebni trenuci jer je to opušteni susret izvan bolničkih hodnika i uobičajene "scenografije". Uvijek nam je cilj promovirati naš rad kroz povezivanje različitih područja, pa nastojimo da se tribine i predavanja održavaju u našim zadarskim, prekrasnim povijesnim prostorima. Trudimo se također, da u Zadar dovedemo liječnike koji su vrhunski stručnjaci i do kojih možda, neki naši sugrađani ne mogu tako lako doći. Gosti u publici su dio ove naše priče jer je riječ o studentima sestrinstva, medicinskim sestrama i tehničarima, specjalizantima, ali i našim zadarskim liječnicima – dodao je Blaslov naglašavajući kako je cijeli projekt zapravo jedna priča prožeta i isprepletena zdravstvom, kulturom, obrazovanjem, volonterstvom ali i estradom što pokazuje upravo sjajan koncert Petra Graše.
– Ovim projektom smo svi na dobitku jer i promoviramo naš grad na najljepši mogući način, na više područja. Želim se u ime udruge, ali i u Tanjino i moje ime, zahvaliti svima koji nas podržavaju i s nama surađuju. Projekt naravno, ide dalje, pa vjerujem da će i onaj sljedeće godine biti uspješan – zaključio je Blaslov.