Projektom "Mreža potpore za prehranu učenika u osnovnim školama grada Zadra" obuhvaćeno 1.105 zadarskih učenika

Slika korisnika valentinam
Više djece ostvaruje pravo na subvencioniranu prehranu
Nekić je kazao kako je povećanje broja učenika- korisnika prehrane u školi posljedica proširenja uvjeta koje podnositelji zahtjeva moraju ispunjavati, odnosno povećanje dohodovnog cenzus na 2.228 kuna
Sve više učenika u sustavu prehrane u školi

 Pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić govorio je na  jučerašnjem kolegiju gradonačelnika o projektu "Mreža potpore za  prehranu učenika u osnovnim školama grada Zadra" kojim je ove godine  obuhvaćeno 1.105 učenika zadarskih osnovnih škola, dok ih je lani bilo  731. Nekić je kazao kako je povećanje broja učenika-korisnika prehrane  u školi posljedica proširenja uvjeta koje podnositelji zahtjeva moraju ispunjavati, odnosno povećanje dohodovnog cenzus na 2.228 kuna.

- Pravo su mogli ostvariti i učenici iz višečlanih obitelji, s troje i više  djece, učenici bez odgovarajuće roditeljske skrbi, jednoroditeljskih obitelji, a potom i s obzirom na ekonomski status, primjerice obitelji koje  primaju minimalne naknade sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi, kao i  korisnici prava za doplatak, djeca iz obitelji gdje su jedan ili oba roditelja  nezaposleni, učenici romske ili druge nacionalne manjine, djeca s  teškoćama, obitelji gdje su roditelji teže bolesni ili invalidi. Uvjeti su se  mogli proširiti sukladno osobnoj procjeni djelatnika škole i djelatnika za  socijalnu skrb, obrazložio je Nekić, izražavajući zadovoljstvo što danas  gotovo sve škole mogu sudjelovati u ovom projektu jer ispunjavaju uvjete za podjelu hrane ili imaju svoje kuhinje. Istaknuo je kako je ostala svega još jedna osnovna škola koja zbog rada u tri smjene ne može organizirati ovu uslugu te je najavio kako će se to promijeniti izgradnjom škole  na Novom Bokanjcu. Iznio je i podatak kako Grad Zadar u projektu  prehrane vrijednom 1,1 milijun kuna sudjeluje već nekoliko godina i  provodi ga s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)