ANTE RUBEŠA: "Zadar ne mrzi Žene. Zadar mrzi Zadar?"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Reagiranje
Zvonko KUCELIN
Ante Rubeša

Povodom brojnih negativnih događaja vezanih uz grad Zadar, od kojih je posljednji grupno seksualno zlostavljanje maloljetnice, zbog kojih se naš grad prozvao "gradom slučajom", oglasio se i Ante Rubeša iz Akcije mladih. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani obraćam Vam se povodom nemilih događaja koji zapljuskuju naš Grad kao da smo selo u Amazoni, a ne grad u centru Europe s bogatom poviješću. Svi se slažemo da je ovo što se događa u našoj okolici strašno, ali koji su razlozi tome samo se insinuira od nekakvih pojedinaca koji ne žive s nama svaki dan, stoga smatram da to i jesu samo insinuacije. Postavlja nas se na prvo mjesto u državi, ne u stvaranju kvalitetnih uvjeta za život, ne otvaranju novih radnih mjesta, ne u privlačenju europskih novaca već prvima po eskalaciji nasilja. Grad koji je bio centar Dalmacije kroz prošlost je bio prvi u mnogočemu poput prvog grada otvorenog tipa, tiskane su prve novine na našem jeziku, a danas smo prvi po drogi, te jedini grad u kojem vlada ista partija od „nezavisnosti“. Osobno smatram da je Zadar zarobila, samo za potrebe teksta nazvat ćemo je, zvijer. Ta zvijer godinama stvara klimu nasilja, otimačine, nepotizma i klijentelizma, a u takvoj atmosferi ne bi ni oni najhrabriji odoljeli „ovozemaljskim užitcima“. Ta klima u kojoj se razmnožavaju zvijeri je po meni uvelike zaslužna za nemile događaje jer kad pripadnici zvjerske brigade vrše nasilje u obitelji, mobbing, proglašavaju vlasnike mrtvima kako bi im oteli imovinu, izmišljaju nagrade kako bi stvorili dojam uspješnosti, kradu na izborima, grade spomenike špini tamo gdje nema kanalizacije, ismijavaju socijalne kategorije, preko medija se lažno predstavljaju, preuhljebljuju gradske tvrtke i upravu, 100 metara ceste rade 200 dana, posvećuju kriminalce i za to sve prođu ne kažnjeno?!? Kakva je to poruka mladima, onima koji tek započinju svoje živote. Jeli to poruka obrazuj se i živi moralno ili UPIŠI SE i UDARAJ! Kakvu poruku šaljete vi Zadrani što ne izlazite na izbore i godinama puštate zvijeri da nam stvara klimu i opisuje Grad. Neće nama pomoći ni Istanbul ni Vatikan ako mi Zadrani ne pomognemo Zadru. Ono što me žalosti je da nam drugi moraju implementirati ono što smo mi znali kroz povijest, a sad smo zaboravili. Neki će reći da u svemu vidim politiku ali nažalost politika zvijeri je napravila sve kako bi prodrla u sve pore društva te kontrolirajući ih opstala opstruirajući bilo kakvu pomisao na prosvjed. Stoga moramo biti svjesni da jedini bitni prosvjed mora biti na dan kad je zvijer najslabija. Jednom u četiri godine mora održati demokratske izbore kako bi zadržala privid demokratičnosti. To joj je pokora i vjerujte u stanju je spustiti munje s neba kako se vama ne bi dalo otići do izbornog mjesta. Stoga kad se nažalost opet nešto desi, zapitajte se „Ma di je on to pokupia“? Doma nije. Ne tvrdim da bi s porazom zvijeri i promjenom klime nestali incidenti, ali sigurno bi se poslala drugačija poruka društvu. Ovako se možemo čuditi, optuživati doseljenike i okolicu ali istina je da je to danas Zadar kakvim nas vidi cijela Hrvatska. A mi znamo da nije, i nije...

Ante Rubeša

Akcija mladih

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)